Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Luni, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

15 Mai 2019
Vizualizari: 241
Comentează add

Guvernul britanic a confirmat că va supune votului parlamentar legea care să permită implementarea prevederilor acordului de retragere din UE.

Implementarea acordului de retragere din UE în legislaţia britanică

florin-lepadatu

 Foto Agerpres

Guvernul britanic a confirmat că va supune votului parlamentar legea care să permită implementarea prevederilor acordului de retragere din UE în legislaţia britanică, la începutul lunii viitoare.

Miercuri, însă, premierul Theresa May se va întâlni cu membrii comitetului executiv al Partidului Conservator, care i-au cerut să precizeze clar data la care îşi va anunţa demisia.

Dan Vasiliu transmite de la Londra: "Acordul Brexit negociat de Theresa May cu UE a fost respins de trei ori de Parlamentul de la Londra, dar în situaţia în care va fi, în cele din urmă, adoptat de Camera Comunelor, va fi nevoie ca prevederile acestei înţelegeri să poată fi transpuse în legislaţia britanică.

Guvernul intenţionează ca la începutul lunii viitoare să le dea deputaţilor ocazia de a vota acest proiect legislativ, care nu garantează ratificarea Acordului Brexit, dar care, dacă va fi adoptat, poate fi perceput ca un pas înainte făcut de executiv.

Mai mulţi deputaţi, atât ai puterii, cât şi din opoziţie, au avertizat deja că vor vota împotrivă, şansele ca legea să treacă de parlament fiind în acest moment minime.

Acesta este şi unul dintre motivele pentru care, în ciuda lipsei unui progres real, guvernul a decis ieri să continue negocierile cu opoziţia.

Liderul laburist, Jeremy Corbin, a cerut garanţii că orice acord încheiat cu guvernul va fi respectat de un viitor prim-ministru conservator, iar Theresa May s-a arătat dispusă să transpună în lege acest lucru pentru a îngreuna încălcarea înţelegerii.

Pe de altă parte, premierul urmează să se întâlnească astăzi cu membrii Comitetului executiv, care vor să ştie cu exactitate data la care Theresa May îşi va anunţa demisia.

Dacă dorinţa nu le va fi satisfăcută, ei au ameninţat că vor forţa schimbarea regulilor interne ale partidului pentru ca un nou vot de neîncredere la adresa prim-ministrului să poată avea loc mai devreme decât în mod normal."


Etichete Brexit

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live