Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRILE DIMINETII Vineri, 14 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

20 Noiembrie 2017
Vizualizari: 710
Comentează add

Cancelarul Gemaniei, Angela Merkel, dă semne că nu va încerca să formeze un guvern minoritar cu Verzii, după ce liber-democraţii de la FDP au plecat de la masa negocierilor.

Impas major în discuţiile pentru formarea unui nou guvern în Germania

sergiu-stet

 Cancelarul Germaniei, Angela Merkel.         Foto: Arhivă.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat luni că se va întâlni cu preşedintele ţării, Frank-Walter Steinmeier, pentru a-l informa cu privire la eşuarea negocierilor pentru formarea unui guvern de coaliţie cu partidul Verzilor şi partidul pro-business Liber-Democrat (FDP).

Corespondentul BBC transmite că decizia de a se întâlni cu preşedintele Germaniei, care are puterea de a convoca noi alegeri, semnalează că Angela Merkel nu va încerca să formeze un guvern minoritar cu Verzii, după ce liber-democraţii de la FDP au plecat de la masa negocierilor motivând diferenţe irenconciliabile.

"Este o zi de reflecţii profunde despre cum vom merge înainte în Germania. În calitate de cancelar al ţării, voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru a mă asigura că această ţară este condusă bine mai ales în săptămânile dificile care urmează", a declarat pentru reporteri Angela Merkel.


Etichete Angela MerkelcoaliţiealegeripreşedinteFrank-Walter Steinmeier,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live