Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

22 Octombrie 2019
Vizualizari: 705
Comentează add

Împăratul Japoniei, Naruhito, şi-a proclamat înscăunarea

oana-bala

Împăratul Japoniei, Naruhito, şi-a proclamat azi înscăunarea în cadrul unei ceremonii fastuoase, cu 2.000 de invitaţi.

El a preluat tronul pe 1 mai de la tatăl său, Akihito, care a abdicat după 30 de ani de domnie. Cel de-al 126-lea suveran al Japoniei a promis să se roage permanent pentru fericirea poporului său şi pentru pacea lumii.

La eveniment au luat parte numeroşi şefi de stat sau de guvern, printre care şi preşedintele Klaus Iohannis.

Trimisul Radio România, Oana Bâlă, relatează.

Reporter: Împăratul Naruhito şi împărăteasa Masako au urcat pe Tronul Crizantemei, în mod oficial, în această dimineaţă, iar la ceremonia de întronare, marcată de o serie de ritualuri vechi de secole, au participat demnitari din peste 180 de ţări, printre aceştia numărându-se şi preşedintele Klaus Iohannis, care a venit la Palatul Imperial din Tōkyō împreună cu soţia sa.

Împăratul Naruhito şi-a declarat întronizarea dintr-un pavilion octogonal, numit Takamikura, aflat în Sala Pinilor a Palatului, în prezenţa unui grup restrâns, ceilalţi invitaţi rămânând în sălile anexe.

Monarhul nipon a avut alături două dintre cele trei comori sacre: o sabie şi o piatră preţioasă. Acestea, împreună cu o oglindă din bronz, formează comoara imperială a Japoniei.

În discursul său, împăratul Naruhito s-a angajat să acţioneze conform Constituţiei, să îşi îndeplinească responsabilitatea de simbol al statului şi să acţioneze pentru unitatea poporului japonez.

Proclamarea împăratului a fost urmată de un mesaj de felicitare al premierului Shinzō Abe, care a strigat apoi de trei ori "Banzai!", urare echivalentă cu "Trăiască împăratul!", ridicându-şi de fiecare dată braţele în aer.

Aşa s-a încheiat, după o jumătate de oră, ceremonia de la Palatul Imperial din Tōkyō. În cursul serii va avea loc şi un banchet pentru invitaţii străini, organizat cu ocazia ceremoniei de întronare.

 


Etichete NaruhitoJaponiaimparatinscaunare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live