Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (in continuare) Marţi, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristian Niţă

27 Noiembrie 2021
Vizualizari: 314
Comentează add

IMM-urile trebuie să depună cererile pentru compensarea consumurilor de energie electrică şi gaze naturale.

IMM-urile, cereri pentru compensarea energiei și a gazelor

cristian-nita

   Foto: Arhivă.

Întreprinderile mici şi mijlocii trebuie să depună începând de astăzi cererile pentru compensarea consumurilor de energie electrică şi gaze naturale.

Dacă cererea nu va fi transmisă, furnizorii nu vor aplica măsura de compensare. Cristian Niţă reaminteşte măsurile luate în sprijinul consumatorilor.


Reporter: Cristian Niţă - Ordinul pentru aprobarea procedurii şi a termenelor de decontare a sumelor aferente schemei de compensare a fost publicat în Monitorul Oficial.

Astfel, de luna aceasta, facturile la energie electrică şi gaze naturale vor fi mai mici. Plafonarea preţurilor se va aplica la toţi consumatorii casnici, spitale publice şi private, unităţi de învăţământ publice şi private, definite conform legii educaţiei naţionale, creşe, organizaţii neguvernamentale, unităţile de cult şi furnizori publici şi privaţi de servicii sociale.

Pe lângă preţul plafonat, aproximativ 70% dintre consumatorii casnici vor beneficia şi de schema de compensare pentru perioada noiembrie 2021 - martie 2022, cu luarea în considerare a unui preţ de referinţă de 68 de bani pe kilowatt-oră la energie electrică, respectiv 125 de lei pe megawatt-oră pentru gaze naturale.

Compensaţiile se acordă pentru o cantitate de maximum 300 de kilowaţi pe lună la energie electrică, respectiv echivalentul în kilowaţi-oră a 1.000 de metri cubi de gaze naturale pentru întreaga perioadă: noiembrie 2021 - martie 2022. Se acceptă o abatere în favoarea beneficiarului compensaţiei de maximum 10%.


Etichete immcerericompensareenergie electricagaze naturale(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live