Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI (R) Vineri, 21 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cerasela Rădulescu, Bruxelles

14 Decembrie 2015
Vizualizari: 714
Comentează add

În cadrul reuniunii vor fi deschise şi capitole de negociere de aderare la Uniunea Europeană a Turciei şi a Serbiei.

Imigrația și combaterea terorismului, pe agenda miniştrilor de externe UE

cerasela-radulescu-bruxelles

Foto: ec.europa.eu.

Miniştrii de externe europeni s-au reunit azi, la Bruxelles, şi au pe agendă subiecte precum imigraţia şi combaterea terorismului, dar şi Parteneriatul Estic.

Vor fi deschise şi capitole de negociere de aderare la Uniunea Europeană a Turciei şi a Serbiei.

Ministrul român de externe, Lazăr Comănescu, participă la reuniune. 

Evoluţiile recente din statele Parteneriatului Estic - Ucraina, Georgia şi Moldova -, în urma angajamentelor asumate la summitul de la Riga, se află pe agenda discuţiilor miniştrilor de externe, de aici, de la Bruxelles.

Legat de acest subiect, ei vor analiza şi stadiul implementării acordurilor de pace de la Minsk, iar prelungirea sancţiunilor Uniunii Europene faţă de Rusia va fi şi aceasta luată în discuţie. Italia neagă faptul că s-a opus prelungirii acestora.  

Paolo Gentiloni, ministrul italian de externe: "Toţi credem că prelungirea sancţiunilor va fi numai după ce analizăm implementarea acordurilor de pace de la Minsk, iar şefii de stat şi de guvern vor face acelaşi lucru la summitul lor de joi şi vineri, şi cred că vom avea un punct de vedere comun".  

Tot astăzi, miniştrii de externe vor să deschidă capitole de negociere la aderarea la Uniunea Europeană ale Turciei şi Serbiei.

Ei vor avea un dejun de lucru informal, la care va participa şi ministrul turc de externe, Mevlüt Çavuşoglu, discuţiile urmând a se concentra pe evoluţiile din Siria, Irak şi Libia, şi pe combaterea terorismului.


Etichete ministri de externebruxellescombaterea terorismuluiparteneriat esticnegociereturciaserbialazar comanescuitaliaromaniaminsksummitrigarusia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live