Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI Sâmbătă, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

George Nuţă

3 Octombrie 2016
Vizualizari: 533
Comentează add

Bucureştiul este unul dintre oraşele românești unde poluarea cu particule foarte fine depăşeşte normativele impune de Comisia Europeană.

Îmbunătăţirea calităţii aerului Îmbunătăţirea calităţii aerului - Conține audio

george-nuta

Bucureştiul este unul dintre oraşele românești unde poluarea cu particule foarte fine depăşeşte normativele impune de Comisia Europeană.

Ţara noastră, fiind atenţionată să îndeplinească cerinţele europene de mediu, trebuie să adopte măsuri corespunzătoare pentru intrarea în normalitate.

AUDIO: Europa verde. Euranet Plus.

Am invitat-o pe doamna Corina Lupu, director general al Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, să ne spună cum se acţionează pentru remedierea situaţiei.

Corina Lupu: Primăria Capitalei face un program integrat de gestionare în domeniul calităţii aerului. Rezultatele încep să se vadă şi aici şi, nu în ultimul rând, Comisia Europeană ne solicită o monitorizare continuă online, astfel încât România are o reţea naţională de monitorizare formată din 145 de staţii de monitorizare a calităţii aerului, staţii care se vor moderniza an de an.

Reporter: Ce se va întâmpla anul acesta?

Corina Lupu: Anul acesta avem 35 milioane de lei pentru acest lucru, din care trei milioane vor fi numai alocaţi municipiului Bucureşti, care este deţinătorul primelor staţii montate în România, deci sunt foarte vechi, opt staţii de monitorizare. Anul acesta toate echipamentele vor fi înlocuite cu unele performante, astfel încât să putem avea captura de date solicitată de către Comisia Europeană. Este un număr de zile în care trebuie neapărat ca aceste staţii să funcţioneze pentru a fi o radiografiere corectă a concentraţiilor poluanţilor impuşi din directiva-cadru Aer de către Comisia Europeană.


Etichete euranet pluscomisia europeanaueCorina Lupudirector general al Agenţiei Naţionale pentru Protecţia MediuluiÎmbunătăţirea calităţii aerului

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live