Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Miercuri, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Autor

Radio România Actualităţi

1 Aprilie 2015
Vizualizari: 6246
Comentează add

Tema de azi a emisiunii Probleme la zi a fost îmbunătăţirea accesului tinerilor pe piaţa europeană a muncii – Schema de garanţie pentru tineri.

Îmbunătăţirea accesului tinerilor pe piaţa europeană a muncii

radio-romania-actualitati

Foto: Arhivă.

Ne preocupă, astăzi, problema locurilor de muncă pentru tineri, în contextul în care UE încurajează angajarea absolvenţilor de licee şi facultăţi.

Este una dintre problemele la zi atât pentru părinţi, cât şi pentru tineri, găsirea unui loc muncă, una dintre dorinţele prioritare ale absolvenţilor de licee şi universităţi.

Vorbim despre fonduri consistente puse la dispoziţie de UE, cu linii de finanţare pentru diferite programe şi proiecte, ce au ca obiectiv îmbunătăţirea ocupării în rândul tinerilor absolvenţi de colegii şi facultăţi.

Guvernul ia în considerare înfiinţarea unei agenţii speciale care să gestioneze fondurile europene, un proiect de anvergură al UE, care vine în sprijinul angajării tinerilor, cu speranţa că această iniţiativă, ce are ca bază fonduri europene, va fi aplicată de guvern şi de departamentele responsabile.

Invitaţi în studioul Radio România Actualităţi: Florin Jianu, preşedintele Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România, Mihai Dragoş, preşedintele Consiliului Tineretului din România, prin telefon, Rovana Plumb, ministrul muncii, familiei şi protecţiei sociale, secretarul de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului Cristian Cosmin, şi europarlamentarul PSD Victor Negrescu.

Audio: Înregistrare intergală a emisiunii


Etichete dezbatereRRAtinerişomajmuncăUEabslovenţitalk-showfinanţarelocuri de muncăangajatoriFlorin JianuMihai DragoşRovana PlumbCristian CosminVictor Negrescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live