Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 14 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

3 Mai 2015
Vizualizari: 1360
Comentează add

Premierul Victor Ponta îşi continuă turneul în ţările arabe.

Imaginea României în Qatar "este una pozitivă"

radiojurnal

Turneu al premierului Victor Ponta în ţările arabe, mai 2015. Foto: gov.ro.

Realizator: Premierul Victor Ponta a ajuns în această seară în Kuweit, a doua etapă a turneului său în zona Golfului. Astăzi, la Doha, în Qatar, şeful executivului a discutat cu conducerea companiei Qatar Airways despre intenţia autorităţilor române de a scoate la vânzare acţiuni ale Aeroportului Bucureşti - Otopeni şi de a restructura compania Tarom ca un pachet unitar. Oferta a fost prezentată, deja, Turkish Airlines şi urmează să fie promovată şi la întânirile cu administraţiile companiilor aeriene Emirates şi Etihad. Ce alte subiecte au mai fost discutate aflăm de la trimisul nostru, Angela Matei.

Reporter: După întâlnirile avute astăzi, la Doha, cu înalţi oficiali şi cu reprezentanţii mediului de afaceri, premierul Victor Ponta spune că în Qatar imaginea despre România este una pozitivă şi ţine doar de partea română cât de bine îşi promovează interesele. Unul dintre proiectele care ar putea beneficia de inevstiţii qatareze este cel al cablului submarin pentru transportul energiei electrice între România şi Turcia.

Victor Ponta: Ştia emirul despre proiectul România - Turcia, cablul submarin, şi sunt extrem de interesaţi în a investi în infrastructura de energie. După cum ştiţi au o relaţie politică foarte bună cu Turcia, ca şi noi, şi lucrul ăsta contează pentru investiţii mari pe zona de infrastructură.

Reporter: Ca pentru toate ţările din regiune, agricultura şi produsele alimentare sunt, de asemenea, teme de interes, Qatarul fiind, în mod constant, un importator al acestora. Produsele româneşti sunt competitive, însă rămâne de rezolvat problema transportului. Toate proprunerile vor fi discutate cu proiectele pe masă, iar peste două săptămâni, când ministrul economiei, Mihai Tudose, va reveni la Doha cu un grup de reprezentanţi ai comaniilor din România.


Etichete turneu în ţările arabeVictor PontaDohaKuweit

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live