Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV ROMANIA - continuare Vineri, 19 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

17 Octombrie 2017
Vizualizari: 592
Comentează add

Ministrul pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat, spune că există socitări constante din partea companiilor britanice care vor să rămână în UE

Ilan Laufer: România e căutată de companiile care părăsesc Marea Britanie

radiojurnal

Ministrul pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat, Ilan Laufer foto: facebook.ro

Ministrul pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat, Ilan Laufer, a anunţat astăzi că mai multe companii mari îşi vor reloca operaţiunile în România până la sfârşitul acestui an.

Mutarea acestor companii, pe care ministrul Ilan Laufer nu le-a nominalizat, este cauzată de faptul că Marea Britanie va ieşi din Uniunea Europeană, iar România ar fi devenit o destinaţie mult mai atractivă pentru investitori.

Ilan Laufer: "Avem, dintr-o dată, foarte mulţi noi potenţiali investitori, din Statele Unite până în Japonia şi China şi alte ţări care au investiţii la ora actuală în Marea Britanie. Şi acum urmează să fie o relocare, este o discuţie în acest sens, spre Frankfurt şi Paris.

Deci lucrurile vin spre continent. O dată cu ele vine şi tot suportul, vine şi o echipă mult mai amplă, când discutăm de o relocare şi să ştiţi că sunt companii care nu se relochează într-o singură ţară.

O parte de logistică într-o anumită ţară, o parte de comunicare şi birouri şi vânzări în altă ţară şi vă spun că România deja primeşte solicitări constante, companiile care lucrează în mod independent pe piaţă ne anunţă că au din ce în ce mai multe solicitări în acest sens."

La capitolul avantaje pentru investitori, ministrul pentru mediul de afaceri a menţionat creşterea economică înregistrată de România, stabilitatea macroeconomică şi cota unică de impozitare.

Sunt şi puncte slabe pe care le are România în acest moment în relaţia cu investitorii, a recunoscut Ilan Laufer, care a menţionat infrastructura de transport, tendinţa de îmbătrânire a populaţiei, birocraţia şi productivitatea scăzută a muncii.


Etichete Ilan Lauferrelocarea companiilor britaniceefecte brexitUE

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live