Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Joi, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Autor

Mihaela Helmis

3 August 2018
Vizualizari: 967
Comentează add

Atunci când vedeam alături IA veche- IA nouă in expoziția din anul 2016 nu ştiam în ce fel vor continua ce începuseră membrele grupului Semne Cusute în acţiune.

Iile Aievea în vara marelui an Centenar Iile Aievea în vara marelui an Centenar - Conține audio

mihaela-helmis

 Atunci când  vedeam alături IA veche- IA nouă  in expoziția din anul 2016 nu ştiam  în ce fel vor continua ce începuseră  membrele grupului Semne  Cusute în acţiune. 

Şi au apărut IILE   aidoma - şi erau readuse acasă cămăşile noastre din mari muzee ale lumii , iar acum , după Bucureşti ,  IA AIEVEA se îndeplineste din nou . Grupul a devenit Asociaţie   şi  arhitecta Ioana Corduneanu  spune cu bucurie :  Am cautat sa intelegem frumusetea si sa o reproducem, ca sa o transmitem, asa cum s-a transmis mereu, din om ţn om.  Trecând prin Piaţa Mică din Sibiu , aproape de Podul Mincinoşilor , e  tentant   să ne întîlnim  într-o fabuloasă  expoziţie cu cele câteva zeci de bijuterii cusute  , din toate zonele ţării.  La IA-AIEVEA  .

Impreună cu arh. Ioana Corduneanu  , cu Daniela Iovu  și cu Raluca Savulescu  , dar și alături de Mirela Crețu, director Pavilioane in aer liber /Muzeul ASTRA ,- spunem povestea din spatele unui adevărat fenomen. El e materializat acum si scos la public prin  fabuloasa propunere de o vară de la Casa Artelor din Sibiu - o poveste cu personaje-bijuterie , iile aievea cusute cu artă, știință și iubire  de doamnele care alcătuiesc Grupul ,devenit Asociație, al Semnelor cusurte în acțiune . Povestea se spune cu fiecare nouă impunsătură de ac și cu fiecare vizitator care intră in hora  incredibilă  a zânelor- ii și se lasă vrăjit de bogăția de semne, culori si sentimente.

AUDIO: Documentar.


Expoziţia actuală  e deschisă  la Sibiu, Piața Mică, Casa Artelor, nr.21

Organizatori: Muzeul ASTRA, Asociatia Semne Cusute, Muzeul Național al Țăranului Român
Colaboratori: Transylvanian Museum of Ethnography, Cluj Napoca, Muzeul Etnografic "Anton Badea" Reghin


Etichete Iile Aieveavara marelui an Centenar

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live