Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Luni, 06 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

1 August 2017
Vizualizari: 599
Comentează add

IGSU va face lunar exerciţii pentru verificarea sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă.

IGSU va desfășura lunar exerciții de avertizare și alarmare

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă va face exerciţii pentru verificarea sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă.

Începând de mâine, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, între orele 10:00 şi 11:00, în toate judeţele ţării vor avea loc astfel de exerciţii în vederea centralizării permanente a datelor privind starea de operativitate a echipamentelor şi pentru pregătirea autorităţilor locale.

În acest interval orar vor fi acţionate sirenele de alarmare publică existente la nivel naţional - precizează instituţia într-un comunicat.

Înştiinţarea, avertizarea, prealarmarea şi alarmarea se realizează pentru protejarea populaţiei şi a bunurilor materiale, precum şi pentru limitarea efectelor dezastrelor.

Cele mai des întâlnite situaţii în care este alarmată populaţia sunt inundaţiile, când este semnalată iminenţa producerii unor viituri care să pună în pericol viaţa oamenilor - notează IGSU.


Etichete igsuexercitii de alarmareavertizareprotectia civilaviituriinundatii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live