Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DINCOLO DE ZIDURI Marţi, 24 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Vasilescu

17 Martie 2015
Vizualizari: 1553
Comentează add

Echipajele de pompieri IGSU au participat la peste 650 de intervenţii în primele două luni ale anului, cu 15% mai multe decât perioada similară din 2014, a anunţat instituţia.

IGSU: Cu 15% mai multe incendii în 2015 faţă de perioada similară din 2014

daniela-vasilescu

Foto: Arhivă.

Echipajele inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă au participat, în primele două luni, la peste 650 de intervenţii pentru limitarea şi stingerea incendiilor de vegetaţie uscată, a arderilor pe terenuri virane şi a celor de igienizare a deşeurilor menajere, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit IGSU, se înregistrează o creştere cu 15% a frecvenţei acestor incidente faţă de perioada similară a anului trecut.

În 2014, la nivel naţional serviciile profesioniste pentru situaţii de urgenţă au participat la peste 6.000 de intervenţii la arderile de vegetaţie uscată, care au însumat un procent de 31% din numărul total al incendiilor.

Aceste situaţii de urgenţă se produc pe fondul utilizării de către cetăţeni a focului deschis pentru arderea resturilor vegetale din curţi, grădini şi de pe terenurile din vecinătatea imobilelor de locuit, iar condiţiile de vânt şi nerespectarea măsurilor obligatorii de protecţie constituie elemente care întreţin şi favorizează propagarea focului.

Pompierii reamintesc cetatenilor că în conformitate cu prevederile legale în vigoare, persoanele fizice şi juridice aflate în apropierea locului de manifestare a incendiilor produse la păduri, plantaţii, culturi agricole, mirişti, păşuni şi fâneţe au obligaţia să intervină cu mijloacele de care dispun pentru limitarea şi stingerea acestora. 


Etichete ISUpompieriincendiiprevenţiepagubefoc

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live