Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BUNA DIMINEATA, ROMANIA! - continuare Miercuri, 21 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

2 August 2017
Vizualizari: 571
Comentează add

În prima zi de miercuri a fiecărei luni, între orele 10:00 şi 11:00, în toate judeţele ţării vor fi acţionate sirenele de alarmare publică, pentru a verifica starea echipamentelor.

IGSU a derulat un exerciţiu de verificare a sistemului de avertizare

radiojurnal

   

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a derulat, astăzi, un exerciţiu de verificare, la nivel naţional, a sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare a populaţiei în situaţii de protecţie civilă.

Potrivit ISU Bucureşti, doar 51 din cele 77 de sirene centralizate, cu acţionare automatizată, aflate în proprietatea Primăriei Capitalei şi a celor de sectoare au funcţionat astăzi.

Săptămâna viitoare vor fi cunoscute rezultatele exerciţiului pentru toată ţara, preciza purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, căpitan Cătălin Chircă. 

Cătălin Chircă: "Acesta este şi scopul exerciţiilor noastre - de a remedia cât mai multe probleme pe care noi le-am întâmpinat pe timpul exerciţiului naţional de alarmare publică PROCIV 2017. În urma acestuia au reieşit nişte concluzii care constau în îmbunătăţirea şi nevoia României de a avea un sistem integrat de avertizare şi alarmare, drept urmare trebuie să îmbunătăţim mijloacele de alarmare pe care deja le avem, până în momentul în care vor fi adoptate sisteme alternative de alarmare a cetăţenilor". 

De acum înainte, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, între orele 10:00 şi 11:00, în toate judeţele ţării vor fi acţionate sirenele de alarmare publică, pentru a verifica starea echipamentelor de intervenţie şi pregătirea autorităţilor locale în caz de dezastre.

Tot astăzi, la Siret, în judeţul Suceava, a fost inaugurat un poligon pentru pregătirea personalului de intervenţie în situaţii de urgenţă, din România şi Ucraina.

Proiectul este finanţat din fonduri europene.


Etichete IGSUsireneexercitiualarmare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live