Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Miercuri, 02 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Corneliu Rusnac, Radio Chişinău

12 Octombrie 2016
Vizualizari: 758
Comentează add

În Republica Moldova, la 30 octombrie, vor avea loc, pentru prima dată după 20 de ani, alegeri în care preşedintele este ales direct de către cetăţeni

Igor Dodon, favorit în primul tur al alegerilor prezidenţiale

corneliu-rusnac-radio-chisinau

Două noi sondaje de opinie publicate astăzi îl dau pe candidatul prorus, Igor Dodon, favorit în primul tur de scrutin la alegerile prezidenţiale, în timp ce pentru locul doi concurează trei candidaţi care au aproximativ acelaşi procentaj, a transmis Corneliu Rusnac, de la Radio Chişinău, pentru RRA.

Politicianul prorus Igor Dodon, candidat la Partidul Socialiştilor ar acumula între 28 şi 33 de procente în primul tur de scrutin, potrivit celor două sondaje care confirmă şi rezultatele altor cercetări sociologice făcute publice în ultimele zile.

Situaţia este însă incertă în ceea ce priveşte locul doi. Potrivit sondajului Centru lui de Cercetări Sociologice, fostul ministru al Educaţiei, Maia Sandu, ar acumula 16 la sută, fiind urmată de candidatul principalului partid aflat la guvernare, Marian Lupu, cu 12,5 la sută, iar unul din liderii opoziţiei, Andrei Năstase, ar acumula aproape 12 la sută.

Pe de altă parte, un alt sondaj realizat de compania Intellect Group îl prezintă pe Marian Lupu drept favorit pentru locul doi.

Analiştii consideră că bătălia cea mare în această campanie electorală se va da pentru locul doi, întrucât nu se va reuşi alegerea şefului statului în primul tur de scrutin, iar în cel de-al doilea vor ieşi candidaţii plasaţi pe primele două locuri.

Scrutinul prezidenţial din Republica Moldova care va avea loc la 30 octombrie este primul în ultimii 20 de ani la care şeful statului va fi ales direct de către cetăţeni. Până acum preşedintele Republicii Moldova erau aleşi de parlament.


Etichete Igor DodonRepublica Moldovasondaj de opinieMaia SanduMarian LupuAndrei Năstasealegeri prezidenţiale

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live