Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL * Meteo * Sport Luni, 25 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Victor Pogor

10 Ianuarie 2017
Vizualizari: 492
Comentează add

Preşedintele Republicii Moldova e de părere că Mihai Gribincea şi-a permis comentarii impertinente, incompatibile cu statutul sãu de ambasador

Igor Dodon cere revocarea ambasadorului moldovean la Bucureşti

victor-pogor

Preşedintele moldovean, Igor Dodon, va cere guvernului de la Chişinãu revocarea lui Mihai Gribincea din funcţia de ambasador al Republicii Moldova la Bucureşti. Motivul ar fi un comentariu fãcut de Gribincea la un post de televiziune din România potrivit cãruia decretul prin care a fost retrasã cetãţenia fostului preşedinte român Traian Bãsescu ar putea fi declarat neconstituþional.

De la Radio Chişinãu corespondentul RRA Victor Pogor a relatat că preşedintele moldovean susţine cã prin aceste declaraţii Mihai Gribincea şi-a permis comentarii impertinente şi incompatibile cu statutul sãu de ambasador.

Igor Dodon s-a declarat de asemenea surprins cã unii ambasadori au devenit avocaţi ai unor politicieni din ţara de reşedinţã şi anunţã cã va solicita executivului înlocuirea lui Mihai Gribincea cu o persoanã care înţelege mai bine atât competenţele diplomatice, cât şi interesele statului Republica Moldova.

Mihai Gribincea a declarat cã nu comenteazã declaraţia preşedintelui moldovean, menţionând cã preferã sã se documenteze mai întâi cu privire la afirmaţiile lui Igor Dodon.

Amintim cã decizia preşedintelui Igor Dodon de a-i retrage cetãţenia lui Traian Bãsescu a fost contestatã la Curtea Constituţionalã de la Chişinãu de deputatul liberal democrat Grigore Cobzac.

Într-un comunicat remis astãzi presei, Curtea a menţionat cã sesizarea ar fi fost depusã cu încãlcarea legislaţiei Republicii Moldova, care prevede cã decretele preşedintelui în problema cetãţeniei pot fi atacate doar la Curtea Supremã de Justiţie.


Etichete Igor Dodonrevocare ambasadorMihai GribinceaTraian Băsescuretragere cetăţenie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live