Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OAMENI CARE MIŞCĂ ROMÂNIA (R) Miercuri, 21 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Victor Pogor

23 Ianuarie 2017
Vizualizari: 659
Comentează add

Preşedintele Republicii Moldova vrea să ceară NATO sã susţinã un acord care sã recunoascã neutralitatea Republicii Moldova

Igor Dodon anunţă că va împiedica instalarea unui oficiu NATO la Chişinău

victor-pogor

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon. Foto: Arhivă

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, ameninţã cã va cere anularea Acordului privind deschiderea unui oficiu de legãturã NATO la Chişinãu. Acesta urmeazã sã îşi înceapã activitatea în luna martie.

Igor Dodon mai spune, într-un interviu acordat unui post rusesc de televiziune, cã va cere statelor NATO sã susţinã un acord care sã recunoascã neutralitatea Republicii Moldova.  Reporterul de la radio Chişinău Victor Pogor a relatat că Igor Dodon reconfirmă, într-un interviu pentru un post de telegiziune rusesc, poziţia sa ostilã faţã de Alianţa Nord-Atlanticã.

Mai mult, el a declarat cã va împiedica deschiderea oficiului de legãturã NATO la Chişinãu, preconizatã pentru luna martie. În opinia sa, aceasta ar fi o încãlcare a statutului de neutralitate a Republicii Moldova.

Totodatã, Igor Dodon a declarat cã a depus demersuri ca, în timpul vizitei sale de la Bruxelles, din luna februarie, sã aibã întrevederi şi cu conducerea NATO, pentru a-i cere sã susţinã public şi sã semneze un acord care sã recunoascã neutralitatea Republicii Moldova.

Acordul privind deschiderea Oficiului de legãturã NATO la Chişinãu a fost semnat de premierul moldovean Pavel Filip şi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la 29 noiembrie anul trecut, la Bruxelles.

Documentul a fost ratificat de Parlamentul de la Chişinãu la 9 decembrie şi promulgat de fostul preşedinte Nicolae Timofti pe final de mandat. Atunci s-a anunţat cã Oficiul ar putea fi deschis în luna martie. Guvernul dã asigurãri cã acest acord este unul strict civil şi are scopul de a valorifica potenţialul de cooperare a Republicii Moldova cu NATO.


Etichete Igor DodonRepublica Moldovaanularea acordului cu NATO

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live