Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (continuare) Marţi, 04 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Cristian Matei, Argeș

8 Aprilie 2016
Vizualizari: 966
Comentează add

Aproape jumătate dintre români își periază dinții o singură dată pe zi. Asta face ca aproape 80 % dintre români să se vaite de probleme dentare.

Igiena dentară, deficitară Igiena dentară, deficitară - Conține audio

cristian-matei-arges

Cu toate astea, jumătate dintre ei refuză să meargă periodic la stomatolog. Statisticile scot în evidență și faptul că aproape 10 procente dintre concetățenii noștri n-au trecut vreodată pragul unui cabinet stomatologic.

Mai grav este că lispa reflexului pentru o igienă orală corectă apare în anii de școală. Conform rezultatelor raportate, unul din doi elevi din România se spală pe dinţi o singură dată pe zi. Este necesară dezvoltarea unor politici de sănătate care să vizeze direct acest domeniu. Totuși, o informare mai bună, poate îndrepta atenția părinților și către tratamentele profilactice, numai bune pentru dințișorii micuților și ai adolescenților. Fluorizarea în lingură, de exemplu, întărește dinții pe termen lung, iar sigilarea reduce cu până la 80 la sută riscul apariției cariilor. Iar diferența de preț dintre tratamentele profilactice și cele clasice pentru un dinte cariat este uriașă.


Etichete igienă dentarăspălat pe dințistomatologie

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live