Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Joi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

5 Iulie 2022
Vizualizari: 354
Comentează add

Episcopia Daciei Felix este o eparhie a Bisericii Ortodoxe Române, cu sediul la Vârşeţ, care are jurisdicţie asupra comunităţilor ortodoxe româneşti din Serbia.

Ieronim Sinaitul a fost ales Episcop al Daciei Felix

sergiu-stet

 Foto: Episcopul Daciei Felix, Ieronim Sinaitul.      Foto: ziarullumina.ro.

Sinodul Bisericii Ortodoxe Române l-a ales marţi, 5 iulie, prin vot secret, pe Episcopul vicar patriarhal Ieronim Sinaitul în demnitatea de Episcop al Daciei Felix, anunţă Basilica.ro citată de Agerpres.
 
Sinodul Permanent al Bisericii Ortodoxe Române i-a desemnat, luni seara, pe Episcopul vicar patriarhal Ieronim Sinaitul şi pe Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, Timotei Prahoveanul, ca ierarhi eligibili pentru scaunul vacant al Episcopiei Daciei Felix.
 
Sfântul Sinod a hotărât în 17 februarie ca, din motive de sănătate, Episcopul Daniil Stoenescu să fie transferat din slujirea de Episcop al Daciei Felix în postul de arhiereu-vicar al Episcopiei Devei şi Hunedoarei, cu titulatura Densuşeanul, întrucât are locuinţa personală pe teritoriul acestei eparhii.
 
În aceeaşi şedinţă, Sfântul Sinod a decis ca locotenenţa de episcop al Daciei Felix să fie asigurată de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel.
 
Episcopia Daciei Felix este o eparhie a Bisericii Ortodoxe Române, cu sediul la Vârşeţ, care are jurisdicţie asupra comunităţilor ortodoxe româneşti din Serbia şi se află în jurisdicţia directă a Patriarhiei Române. Biserica "Înălţarea Domnului" din Vârşeţ este catedrală episcopală. 
 

Etichete Sinod al Bisericii Ortodoxe RomâneIeronim SinaitulEpiscopul vicar al Arhiepiscopiei BucureştilorTimotei PrahoveanuDaniil StoenescuVârşeţSerbia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live