Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Luni, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Olaru

26 Februarie 2015
Vizualizari: 1469
Comentează add

Mohammed Emwazi a apărut prima dată în filmările făcute publice de jihadiştii din Statul Isal mic în luna august a anului trecut, odată cu execuţia unui jurnalist american.

Identitatea lui "Jihadi John", dezvăluită

alex-olaru

Jurnalistul american James Foley (portocaliu) alături de Mohammed Emwazi. Foto: captură youtube.com(Arhivă).

Militantul grupării Statul Islamic care apare în înregistrările în care sunt executaţi prin decapitare cetăţeni occidentali a fost identificat, informează BBC. 

"Jihadi John", cum era cunoscut până acum, ar fi un cetăţean britanic, cunoscut deja serviciilor de informaţii.  

BBC susţine că "Jihadi John" ar fi Mohammed Emwazi, un tânăr de până în 30 de ani, influenţat la un moment dat de un alt cetăţean britanic care s-ar ocupa de finanţarea grupării jihadiste Al-Shabaab din Somalia. 
 
"Washington Post" citează apropiaţi şi relatează că Mohammed Emwazi provine dintr-o familie de clasă medie din vestul Londrei şi că ar fi licenţiat în programare IT. 
 
Cunoscuţii lui Emwazi susţin că acesta s-ar fi putut radicaliza imediat după absolvire, în anul 2009, când a mers  într-o excursie în Tanzania. 
 
Presa internaţională mai relatează că serviciile secrete îl monitorizau de cel puţin patru ani, fiind suspectat de extremism şi afiliere la o celulă jihadistă din Londra. 
 
Mohammed Emwazi a apărut prima dată în filmările făcute publice de jihadiştii din Statul Isal mic în luna august a anului trecut, odată cu execuţia jurnalistului american James Foley. 
 
Deşi avea faţa acoperită aproape în totalitate, a atras atenţia imediat accentul evident britanic. 
 
Şeful direcţiei de combatere a terorismului din poliţia britanică, Richard Walton, nu a confirmat informaţiile apărute în presă.

Etichete militantStatul IslamicBBC"Jihadi John"decapitareMohammed Emwazicetăţean britanicAl-ShabaabSomaliaRichard Walton,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live