Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV ROMANIA Luni, 25 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

14 Martie 2018
Vizualizari: 512
Comentează add

O pagină de internet în limba engleză care oferă date despre Marea Unire a românilor de la 1918 va fi lansată, în această seară, la Londra.

ICR Londra lansează website-ul Marii Uniri pentru publicul internaţional

radiojurnal

Foto: icr.

O pagină de internet în limba engleză care oferă date despre Marea Unire a românilor de la 1918 va fi lansată, în această seară, la Londra.

Siteul este dedicat publicului anglofon de pretutindeni şi a fost iniţiat şi creat de echipa Institutului Cultural Român din Marea Britanie în colaborare cu mai mulţi parteneri din ţară.

O contribuţie deosebită la reuşita acestei acţiuni au avut-o academicianul Ioan Aurel Pop, profesor la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, şi profesorul Dennis Deletant de la University College London.

Dorian Branea, coordonatorul proiectului, directorul ICR Londra: "Se găseşte la adresa www.romaniancentenary.org şi, începând cu ora 21:00, ora României va putea fi accesibil pentru toţi cei care vor să afle mai multe despre istoria României şi despre aceste eveniment excepţional. Vrem ca el să devină un instrument de popularizare a Marii Uniri la nivel internaţional pentru cât mai multe autorităţi de stat româneşti care pot folosi acest link, această referinţă, tocmai pentru a spune partenerilor lor străini povestea extraordinară a Marii Uniri a românilor".


Etichete icr londramarea unirewebsite1918istoria romanieiioan aurel popaDorian BraneaDennis Deletant

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live