Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ISTORICA (R) Marţi, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

26 Octombrie 2017
Vizualizari: 621
Comentează add

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie solicită Parlamentului să retrimită Ministerului Justiţiei proiectul de modificare a legislaţiei.

ICCJ respinge proiectul privind Legile Justiției

radiojurnal

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie solicită Parlamentului să retrimită Ministerului Justiţiei proiectul de modificare a legislaţiei în domeniu, pentru finalizarea procedurii legale pe care şi-a asumat-o ca iniţiator.

Ieri, ministrul Tudorel Toader a prezentat documentul, dar preşedinta Instanţei Supreme, Cristina Tarcea, consideră că din acea declaraţie publică nu rezultă în ce calitate şi în baza cărei proceduri au fost înaintate propunerile.

Într-un comunicat, ea arată că modificările legilor privind statutul magistratului, organizarea şi funcţionarea instanţelor, precum şi a Consiliului Superior al Magistraturii presupun analize şi studii de impact care nu au fost făcute până în prezent, că întregul parcurs al proiectului demonstrează că nu a existat transparenţă, cooperare şi dialog interinstituţional, de asemenea, că nu s-au respectat dispoziţiile legale care reglementează mecanismul de elaborare şi adoptare a actelor normative, se arată în comunicat.


Etichete Înalta Curte de Casaţie şi JustiţieParlamentMinisterul Justiţieiproiectul de modificare a legislaţieitudorel toader

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live