Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: La minut (CONTINUARE) Marţi, 07 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Diana Surdu

13 Decembrie 2018
Vizualizari: 527
Comentează add

Membrii noilor completuri de cinci judecători în materie penală de la ÎCCJ au fost desemnaţi, azi, prin tragere la sorţi.

ICCJ: Componenţa completurilor de 5 judecători, trase la sorţi

diana-surdu

Membrii noilor completuri de cinci judecători în materie penală de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au fost desemnaţi, astăzi, prin tragere la sorţi.

Este a treia tragere la sorţi a completurilor de 5 pentru acest an. Detalii ne oferă redactorul nostru Diana Surdu.  

Reporter: Bună ziua! Preşedintele instanţei supreme, Cristina Tarcea, a tras la sorţi membrii completurilor în şedinţă publică, numele judecătorilor fiind introduse în bile. Se /.../ trage sorţi în anul 2018 a completurilor de 5 judecători în urma modificărilor legislative, a unei decizii a Curţii Constituţionale şi a unei decizii a CSM.

Potrivit acestuia din urmă, au fost trase la sorţi trei completuri în materie penală şi 3 în alte materii, iar aceasta este o nouatate: până acum au funcţionat 4 şi nu 6 completuri de 5 magistraţi.

Preşedintele Cristina Tarcea a precizat că pentru anul 2019 urmează că CSM să dea o nouă hotătâre privind aceste completuri de 5 judecăori.

În jurul după-amiezei sistemul informatic Ecris va repartiza aleatoriu completurilor dosarele de corupţie în care sunt judecaţi, între alţii, Liviu Dragnea, Victor Ponta, Călin-Popescu Tăriceanu, Toni Greblă, Sebastian Ghiţă, Darius Vâlcov şi Cristian David.


Etichete Membrii noilor completuri de cinci judecătoriÎCCJdesemnaţiazitragere la sorţiecrisliviu dragneavictor pontatariceanutoni greblasebastian ghitadarius valcov

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live