Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Joi, 13 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Diana Surdu

10 Aprilie 2019
Vizualizari: 1402
Comentează add

ÎCCJ a respins definitiv cererea MApN de suspendare a decretului preşedintelui României prin care a fost prelungit cu un an mandatul şefului Statului Major al Apărării.

ÎCCJ a respins definitiv cererea de suspendare a şefului SMAp

diana-surdu

 

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursul preşedintelui Klaus Iohannis şi a respins definitiv cererea Ministerului Apărării Naţionale de suspendare a decretului prin care a fost prelungit mandatul şefului Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă. 

Iniţial, pe 31 ianuarie, Curtea de Apel Bucureşti a admis cererea MApN şi a suspendat decretul semnat de Iohannis. Preşedintele a făcut recurs la Instanţa supremă şi a câştigat în final procesul cu Ministerul Apărării.

Instanţa supremă a respins definitiv cererea Ministerului Apărării Naţionale de suspendare a decretului preşedintelui României prin care a fost prelungit cu un an mandatul şefului Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă.

Reprezentanţii Ministerului Apărării au deschis un al doilea proces la Curtea de Apel Bucureşti, în care cereau anularea decretului şefului statului. În primă instanţă, preşedintele a avut câştig de cauză şi, cum decizia este executorie, generalul Ciucă a fost repus în funcţia de şef al Statului Major al Apărării, însă MApN a contestat şi această decizie.

Instanţa de fond nu a motivat încă decizia.

Într-o declaraţie acordată redactorului RRA Radu Dobriţoiu, ministrul apărării naţionale Gabriel Leş a precizat, după decizia Curţii de Apel Bucureşti, că MApN va ataca decizia instanţei.

Generalul Nicolae Ciucă a revenit din data de 5 aprilie la comanda Statului Major al Apărării în urma deciziei executorii a Curţii de Apel Bucureşti din 29 martie, într-un proces separat, urmată de un ordin al ministrului de repunere în funcţie.


Etichete generalNicolae CiucăSMGMApnCurtea de apelCurtea SupremăKlaus IohannisGabriel Leşcomandantdecret

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live