Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMANIA – STARE DE ALERTĂ Marţi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

17 Octombrie 2014
Vizualizari: 1428
Comentează add

Ministrul Attila Korodi spune că încălcarea normelor comunitare de mediu în cazul iazului de decantare de la Boșneag este o consecinţă a tergiversării procesului de privatizare.

Iazul de decantare de la Boșneag, "o problemă juridică"

radiojurnal

Poluarea cu praf de steril de la Moldomin. Foto: Mario Balint.

Încălcarea normelor comunitare de mediu în cazul iazului de decantare de la Boşneag, în judeţul Caraş-Severin, este o consecinţă a tergiversării procesului de privatizare la combinatul Moldomin, de la Moldova Nouă - afirmă ministrul mediului, Attila Korodi.

În prezent, iazul este aproape abandonat şi reprezintă o sursă majoră de poluare, răspândind praf toxic, care prezintă riscuri semnificative pentru sănătatea umană şi pentru mediu.

"Impuls pentru autorităţile române să-şi clarifice legislaţia în domeniu"

Comisia Europeană a reclamat România la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, iar ministrul mediului a precizat pentru Radio România Actualităţi că acţiunea ar trebui să fie un impuls pentru autorităţile române să-şi clarifice legislaţia în domeniu.

"Iazul de decantare este o problemă juridică, este în insolvenţă compania care-l are în proprietate. Legea insolvenţei e foarte ambiguă, pentru că nu precizează foarte bine responsabilităţile de mediu. Pe de altă parte, avem un proces de privatizare care nu s-a finalizat mai mult de doi ani de zile, din cauza incertitudinii juridice de la Moldomin.

"Statul român, prin Ministerul Economiei, n-a reuşit să rezolve această problemă şi într-un fel, această presiune din partea Comisiei Europene e de bun augur, pentru că arată cât de important este ca fiecare instituţie, pe managementul deşeurilor, trebuie să-şi facă treaba", a spus Attila Korodi.


Etichete BoșneagiazdecantareAttila Korodiministerul mediuluiComisia EuropeanăMoldominMoldova Nouăministerul economieiCaraş-SeverinRRA

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live