Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Marţi, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

23 Ianuarie 2019
Vizualizari: 1125
Comentează add

O copie a decretului de promulgare a legii emise în acest sens a fost înmânată autorităţilor locale din Iaşi de preşedintele Klaus Iohannis.

Iaşiul, capitală istorică a României

radiojurnal

 Preşedintele Româniai, Klaus Iohannis.        Foto: Arhivă/ presidency.ro.

Iaşiul a devenit capitală istorică a României. O copie a decretului de promulgare a legii emise în acest sens a fost înmânată, în această seară, autorităţilor locale din Iaşi de preşedintele Klaus Iohannis care a amintit importanţa acestui oraş în momentele marcante ale istoriei României:

Klaus Iohannis: Iașiul a fost locul apropierii Moldovei de civilizația și valorile occidentale. De altfel, Moldova a fost prima dintre provinciile românești care a aderat la idealurile Revoluției de la 1848. Actele domniei lui Alexandru Ioan Cuza, ca și contribuția politică a principalului său colaborator, Mihail Kogălniceanu, își au izvorul în idealurile revoluționare de la 1848. "Dreptate și frăție" a reprezentat prima deviză a Tricolorului, inspirată de idealurile Revoluției franceze.

Preşedintele Klaus Iohannis a folosit prilejul marcării a o 100 de ani de la Unirea Principatelor pentru a critica actuala clasă politică pentru modul în care guvernează.


Etichete Iasicapitala istoricaKlaus Iohannis

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live