Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 03 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

8 Aprilie 2020
Vizualizari: 504
Comentează add

Iași: Producţia de paracetamol şi novocalmin, reluată în regim de urgență

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Compania Antibiotice Iaşi a reluat în regim de urgenţă producţia de paracetamol şi novocalmin, cele două medicamente urmând să ajungă în farmacii până la sfârşitul acestei luni.
 
Atât paracetamolul, cât şi novocalminul au ca efect reducerea temperaturii şi calmarea durerii. În ghidurile internaţionale, ambele produse reprezintă opţiuni principale de tratare a febrei, în cazul infectării cu noul coronavirus. Directorul Antibiotice Iaşi, Ioan Nani:
 
Ioan Nani: Începând de săptămâna trecută, Antibiotice a reluat producţia pentru paracetamol şi pentru novocalmin, brand înregistrat novocalmin, pentru că am constatat că a crescut enorm de mult consumul populaţiei şi pe o lipsă acută în piaţă am luat decizia de a transfera substanţa activă de pe supozitoare cu paracetamol şi supozitoare cu novocalmin pe comprimate. În acest fel, Antibiotice va asigura stocul şi rezerve de consum pentru populaţie pe cel puţin două luni de zile.
 
Directorul companiei Antibiotice Iaşi a mai declarat că în cel mult două săptămâni societatea va începe să producă şi dezinfectanţi.
 
 (PH)

Etichete (PH)iasiparacetamolantibiotice

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live