Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 28 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

29 Iulie 2021
Vizualizari: 164
Comentează add

În judeţul Iaşi numărul cazurilor de infectare cu varianta Deltă aproape s-a dublat de la o zi la alta.

Iași: 24 de cazuri de infectare cu varianta Delta #covid

radiojurnal

 SARS-CoV-2:   Foto: Arhivă.

Numărul cazurilor noi de COVID-19 se menține la un nivel ridicat față de perioada precedentă. Ieri au fost raportate 159, cu 50% mai multe față de ziua similară a săptămânii trecute. Creşte și numărul pacienților internați în spitale.

Acum sunt 362, dintre care 47 la terapie intensivă.

Specialiștii și autoritățile atrag atenția că varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă, iar situația din Iași întărește acest lucru.

În aceast județ numărul cazurilor de infectare cu varianta Deltă aproape s-a dublat de la o zi la alta. Ieri erau active 24 - a precizat directorul DSP Vasile Cepoi:


Vasile Cepoi: Numărul cazurilor din județul nostru reprezenta cam 10% din totalul cazurilor înregistrate la nivelul național, ceea ce ne îngrijorează foarte mult. Toate cazurile care sunt internate în ATI  sunt din zona Pașcani. Bănuim că este vorba de o mobilitate mare a persoanelor care vin din afara ţării. Am cerut să ni se fac o situație cu numărul de persoane venite din afară pe fiecare localitate în parte și să luăm legătura cu autoritățile locale din acele zone. Acolo trebuie să încercăm să vaccinăm mai mult decât în alte părți.


Realizator: Doctorul Vasile Cepoi a anunțat că sunt așteptate rezultatele secvențierii pentru alte 17 probe trimise spre analiză la București și a subliniat că nici unul dintre pacienții confirmați cu tulpina Delta nu era vaccinat anti-COVID-19. În prezent în cinci dintre ei sunt la terapie intensivă.

Colegii noștri de la Radio România Iași mai transmite au fost deschise dosare penale după ce 10 de persoane, multe venite din Marea Britanie, au prezentat documente false privind vaccinarea.


Etichete iasivarianta deltacoronavirusvasile cepoi(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live