Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Marţi, 26 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Corneliu Rusnac, Radio Chişinău

21 August 2019
Vizualizari: 480
Comentează add

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a decis să convoace o reuniune de urgenţă a Consiliului Suprem de Securitate

I. Dodon convoacă o reuniune de urgenţă a Consiliului Suprem de Securitate

corneliu-rusnac-radio-chisinau

  Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon. Foto: Arhivă

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a decis să convoace o reuniune de urgenţă a Consiliului Suprem de Securitate, după ce compania Avia Invest, concesionară a Aeroportului din Chişinău, a fost vândută unei firme care aparţine unui membru al familiei Rothschild.

În urma tranzacţiei, Aeroportul din capitala Moldovei urmează să fie administrat în următorii 43 de ani de către o firmă, care este înregistrată într-un paradis fiscal.


Reporter: Corneliu Rusnac, de la Radio Chişinău - Preşedintele Igor Dodon a cerut informații de la Ministerul Economiei cu privire la această tranzacție, în urma căreia compania Avia Invest, care a luat în concesiune Aeroportul Chișinău acum șase ani, a fost vândută unei firme offshore.

Potrivit Administrației Prezidențiale, Ministerului Economiei urmează să informeze Consiliul Suprem de Securitate despre modul în care Avia Invest şi-a respectat obligațiunile contractuale, iar instituțiile de drept despre investigarea circumstanțelor concesionării aeroportului.

NR Investments o firmă de investiții imobiliare fondată în 2007 și înregistrată în Insulele Canalului a confirmat în urmă cu două zile procurarea 95% din acțiunile Avia Invest.

Unicul beneficiar al firmei NR Investments este Nat Rothschild. Platforma Demnitate și Adevăr din cadrul Blocului Acum, parte a majorității parlamentare aflată la putere în Republica Moldova alături de socialiști, a propus astăzi instituirea unui moratoriu la tranzacționarea aeroportului și a cerut să nu fie recunoscute legalitatea acestei tranzacții decât după ce va exista o decizie judecătorească.

Avia Invest a preluat în concesiune Aeroportul Chișinău în 2013 pentru o perioadă de 49 de ani, având obligația să investească 250 de milioane de euro în modernizarea infrastructurii aeroportuare.

Compania, deținută anterior de controversatul om de afaceri Ilan Șor, a fost acuzată că își realizează programul de investiții din vânzări contrar obligaţiilor contractuale.


Etichete republica moldovaigor dodonavia investaeroport chisinauilan sor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live