Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 27 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

27 Mai 2022
Vizualizari: 333
Comentează add

Polițiștii din Hunedoara au făcut mai multe percheziții la sediul mișcării spirituale Copiii Soarelui și au arestat preventiv un bărbat.

Hunedoara: Percheziții la sediul mișcării spirituale "Copiii Soarelui"

ilie-pintea

Foto: Arhivă.

Polițiștii din Hunedoara au făcut mai multe percheziții la sediul mișcării spirituale Copiii Soarelui și au arestat preventiv un bărbat, după ce, la data de 26.04.2022, Poliția Municipiului Brad a fost sesizată cu privire la apariția în spațiul public a unor informaţii cu privire la comiterea de infracțiuni contra libertății persoanei și infracțiunii contra integrității sexuale, ce ar fi fost săvârșite în cadrul acesteu comunități (având statut de „asociație culturală”) dintr-o localitate învecinat cu municipiul Brad.

Poliţiştii au stabilit că autoproclamatul lider spiritual al comunităţii, un bărbat în vârstă de 59 de ani, a pus bazele unei comunități în care locuiesc diferite persoane, sub pretextul că slujesc „emancipării spirituale”, iar în relaţie cu persoanele de sex feminin, bărbatul este bănuit că ar fi comis, în mod repetat, fapte de hărțuire sexuală și de viol. Totodată, acesta ar fi împiedicat accesul la învățământul general obligatoriu a minorilor care trăiesc în cadrul comunității, aceștia nefiind înscriși la nici una dintre unitățile de învățământ ale statului roman.
 
 Cu sprijinul luptătorilor Serviciului Acţiuni Speciale şi al Inspectoratului Județean de jandarmi Hunedoara, polițiștii au pus în executare 14 mandate de percheziție domiciliară pe raza municipiului Brad şi a unor localităţi învecinate, ocazie cu care au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, mai multe mijloace materiale de probă.
Perchezițiile domiciliare au fost efectuate în prezența reprezentanţilor D.G.A.S.P.C. Hunedoara, care au evaluat situația celor 23 minori prezenți, la fața locului fiind prezente și două echipaje medicale, având în vedere faptul că în cadrul acestei comunități se aflau și femei însărcinate.
 
În urma probatoriului administrat în cauză, poliţiştii au luat față de bărbat măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunilor de șantaj, viol, împiedicarea accesului la învățământul general obligatoriu şi exercitarea fără drept a unei profesii sau activități. Judecătoria Brad a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 zile a bărbatului, care a fost depus în Centru de Reţinere şi Arestare Preventivă Hunedoara – Deva.
 
În cauză, poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale.

Etichete perchezitiihunedoaracopiii soarelui

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live