Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Miercuri, 18 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Angela Cerven

25 Februarie 2010
Vizualizari: 4946
Comentează add

Reportaj de la lansare, de Angela Cerven

Humanitas a reeditat 3 dintre cărțile lui Alexandru Graur Humanitas a reeditat 3 dintre cărțile lui Alexandru Graur - Conține audio

angela-cerven

                      Dumitru Graur

De-a lungul timpului, radioul public a difuzat multe rubrici despre cum se scrie și se vorbește românește. Ceea ce se întâmplă și astăzi, autori fiind Șerban Iliescu sau producătoarea noastră, Anca Șurian Caproș, pe care o auziți în fiecare miercuri la « Totul despre DEX ». Primul a fost însă Alexandru Graur. Cărțile marelui lingvist au fost reeditate.
   
Alexandru Graur a fost unul dintre marii învățați ai științei limbii din secolul XX. A venit la radio in 1945 cu  o rubrică intitulată „Cronica limbii”, la emisiunea „Carnet cultural”. Din 1950 academicianul profesor Alexandru Graur a susținut rubrica „Limba noastră”, pe care a realizat-o timp de 18 ani, preschimbând-o apoi în „Odă limbii române”. În anul 1980, în emisiunea „Răspundem ascultătorilor”, același Alexandru Graur ne-a învățat limba româna într-o altă rubrică numită „Cum vorbim, cum scriem”.

Editura Humanitas a reeditat 3 dintre cărțile lui Alexandru Graur: “Dicţionar al greşelilor de limbă”, „Capcanele limbii române” şi “Mic tratat de ortografie”.

Angela Cerveni a realizat un interviu cu comentatorul sportiv Dumitru Graur, fiul academicianului.
 


Etichete Alexandru GraurDumitru Graur.

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live