Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

31 Iulie 2020
Vizualizari: 355
Comentează add

Huawei cere autorităților germane să nu o excludă de la construirea rețelei 5G, transmite "Der Spiegel"

Huawei vrea să ia parte la construirea rețelei 5G în Germania

sergiu-stet

 Foto: Arhivă.

Directorul reprezentanței Huawei în Germania a adresat un apel guvernului german, prin care îi cere să nu excludă firma de la construirea rețelei de telecomunicații de tip 5G, a relatat vineri publicația 'Der Spiegel', după ce Marea Britanie a decis să scoată toate echipamentele companiei chineze din rețeua sa, din motive de siguranță.

Reuters amintește că guvernul cancelarului Angela Merkel a amânat luarea unei decizii cu privire la înăsprirea regulilor de certificare până după vacanța de vară, pe fondul presiunilor unor parlamentari care simpatizează cu îndemnurile SUA de a interzice cu desăvârșire Huawei.

"Abordarea guvernului de a stabili aceleași criterii stricte pentru toți este modalitatea corectă de a se asigura că rețelele sunt sigure", a declarat reprezentantul Huawei în Germania, David Wang, pentru săptămânalul german.

Cei trei operatori de date mobile din Germania sunt toți clienți ai Huawei, care este pe piața germană de 15 ani. Niciunul dintre operatori nu a găsit vreo dovadă care să susțină acuzațiile SUA privind faptul că echipamentele sale ar fi nesigure, a adăugat Wang.

Marea Britanie a dat dispoziție luna aceasta pentru retragerea echipamentelor Huawei din rețeaua sa de tip 5G până la finalul anului 2027, iar Franța, potrivit unor surse, a transmis operatorilor să renunțe la echipamentele 5G produse de Huawei până în 2028, fără a anunța public o interdicție în acest sens.

Compania Deutsche Telekom, lider de piață în Germania, a început construirea rețelei sale 5G în cadrul actualelor acorduri și, chiar luna trecută, a semnat un contract cu producătorul chinez de echipamente tehnologice. Rețeaua sa de tip 5G deservește, în prezent, aproape jumătate din populație.

Potrivit unor surse din industria de profil și a unor analiști, compania Deutsche Telekom, care se opune interzicerii Huawei, încearcă să preîntâmpine un posibil scenariu, promovându-și rețeaua 5G înaintea luării unei decizii politice.

Compania Telefonica Deutschland, controlată de statul spaniol, a anunțat săptămâna aceasta că a semnat contracte de rezervă pentru rețeaua 5G cu alți furnizori de telecomunicații, pentru a acoperi riscul ca firma Huawei să fie interzisă pe piața germană.


Etichete Der Spiegel5 G5gtelecomunicații

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live