Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Sâmbătă, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

17 Aprilie 2019
Vizualizari: 647
Comentează add

Luna trecută, Berlinul a stabilit criterii dure referitor la furnizorii de echipamente de reţea, renunţând să mai favorizeze firma Huawei.

Huawei a propus Germaniei un protocol de "nespionare"

sergiu-stet

 Foto: Arhivă.

Compania chineză de tehnologie Huawei a oferit Germaniei un "acord de nespionare", pentru a rezolva îngrijorările privind securitatea legate de implicarea companiei în construirea în Germania a infrastructurii de telefonie mobilă de ultimă generaţie 5G, informează miercuri o revistă germană.

"Luna trecută am vorbit cu ministerul german de interne şi am spus că suntem pregătiţi să semnăm un acord de nespionare cu guvernul german şi să promitem că Huawei nu va instala niciun fel de programe-parazit în reţele", a declarat directorul general al Huawei, Ren Zhengfei, citat de Reuters.

Directorul Zhengfei a făcut, de asemenea, apel la guvernul Chinei să semneze un acord similar şi să adere la legile de protecţie a datelor în vigoare în Uniunea Europeană.

Luna trecută, Berlinul a stabilit criterii dure referitor la furnizorii de echipamente de reţea, renunţând să mai favorizeze firma Huawei şi afirmând că aceleaşi reguli trebuie să fie aplicate tuturor furnizorilor. 


Etichete Huawei5GcomunicaţiispionajChinatelecom

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live