Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Marţi, 28 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Beatrice Brăileanu

12 Aprilie 2012
Vizualizari: 1293
Comentează add

Michel Platini i-a numit "bandiţi şi escroci" pe proprietarii hotelurilor din Ucraina, care au ridicat preţurile de cazare pe durata Campionatului European de fotbal.

Hotelierii ucrainieni, criticaţi de preşedintele UEFA

beatrice-braileanu

Preşedintele UEFA, Michel Platini. Foto: Reuters.

Conducătorul forului european, Michel Platini, a ajuns joi în Ucraina direct de la Bucureşti, unde a participat la ceremonia de predare a trofeului Europa League, şi cu această ocazie le-a cerut autorităţilor ucrainene să impună "respectarea contractelor", informează AFP.

În Ucraina, una dintre ţările cele mai sărace din Europa, preţul cazării a explodat, urmând să devină unul dintre cele mai scumpe din Europa pe durata EURO 2012, competiţie la care sunt aşteptaţi aproximativ 1,4 milioane de spectatori din străinătate, conform UEFA.

Preşedintele UEFA a denunţat creşterea preţurilor de la hotelurile ucrainene aflate în oraşele care vor găzdui meciurile Campionatului European din vara acestui an.

"Nu se poate trece de la 40 de euro la 100 de euro, la 500 de euro aşa, peste noapte, nu se face aşa ceva", a declarat Michel Platini.

El a făcut apel la autorităţile din Ucraina, ţara gazdă între 8 iunie şi 1 iulie a Euro-2012, să respecte contractele încheiate în acest sens.

"Sper pentru voi că înţelegerile cu toţi hotelierii vor fi respectate, pentru că altfel nu va veni nimeni.

"Sunt contracte semnate cu numeroşi hotelieri, dar ei nu vor să le respecte şi sper că justiţia sau poliţia să reuşească să-şi facă treaba astfel încât înţelegerile să fie respectate", a adăugat şeful UEFA.

După ce a fost prezent, miercuri, la Bucureşti, pentru a înmâna trofeul Ligii Europa primarului Sorin Oprescu, într-o festivitate desfăşurată la Arena Naţională, Michel Platini a mers în Ucraina, la Lvov, unul dintre oraşele gazdă a Euro-2012.

"Este o prostie că s-au făcut atâtea investiţii şi apoi le spui oamenilor că nu pot veni pentru că sunt o numeroşi bandiţi şi escroci care vor să se îmbogăţească cu ocazia acestei competiţii.

"Autorităţile ucrainene ar trebui să-i facă să respecte înţelegerile, nu UEFA care nu are nicio putere în această problemă", a subliniat Michel Platini.

Vicepremierul ucrainean Boris Kolesnikov, însărcinat cu organizarea EURO 2012, turneu găzduit de Ucraina împreună cu Polonia, a promis "că va lua măsurile necesare în următoarele 30 de zile".


Etichete Michel PlatiniUEFAUcrainahoteluripreţ cazări

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live