Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Sâmbătă, 27 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

9 Februarie 2021
Vizualizari: 184
Comentează add

Hotelierii ar putea da în judecată statul din cauza propunerii guvernului de a elimina tichetele de vacanță.

Hotelierii ar putea da în judecată statul

radiojurnal

 Foto: Arhivă.

Vestea eliminării tichetelor de vacanță anul acesta i-a luat prin surprindere nu numai pe cei care le primeau, ci și pe hotelieri și pe cei care au pensiuni.

Reprezentanții lor spun că nu au fost consultații deloc în privința acestei decizii care, în opinia, lor îi va scufunda și mai mult în criză.

Un sfert din unitățile HoReCa sunt deja în faliment, iar proporția acestora ar putea crește la o treime.

Daniel Mischie, preşedintele Grupului de Lucru pentru Turism din Coaliţia pentru Dezvoltarea României, spune că hotelierii chiar ar putea da în curând în judecată statul:"Unităţile din turism nu au nevoie de ajutor, unitățile din turism au nevoie să fi despăgubite. Ne întrebăm de ce un sfert din locații nu mai redeschid astăzi. În primul rând, lipsa resursei financiare şi în al doilea rând, lipsa de predictibilitate. Noi suntem o industrie care reprezentăm 7% din forța de muncă activă a României. Sunt 400.000 de oameni care lucrează direct și indirect pentru această industrie. Reprezentăm 5% din PIB-ul României. Sunt trei luni de zile în care guvernul ar trebui să găsească o soluție să despăgubească pentru restricţiile care au fost luate împotriva acestei industrii. Nu se întâmplă lucrul ăsta. Nu sunt urgenţe mai mari, atât de mari decât 400.000 de oameni care așteaptă un ajutor!"


Etichete tichete(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live