Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Miercuri, 08 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

21 Decembrie 2019
Vizualizari: 625
Comentează add

Guvernul a decis ca zilele de 27 decembrie şi 3 ianuarie să fie libere pentru bugetari, care le vor recupera ulterior lucrând în weekend sau peste program

Hotărâri luate în şedinţa de guvern de vineri

andrei-serban

   Foto arhivă

La propunerea Ministerului Educaţiei, Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă care amână cu 4 ani organizarea transdisciplinară a examenului de la finalul clasei a VIII-a pentru intrarea la liceu. Asta înseamnă că elevii care anul acesta se află în clasele a VII-a, a VI-a şi  a V-a, atunci când vor termina clasa a VIII-a vor susţine examenul în forma actuală.

Cristina Anisie: "Elevii care intră în clasa a V-a în anul şcolar 2020 - 2021 vor putea susţine evaluarea naţională sau examenele de bacalaureat în conformitate cu Legea 1". 

1682 de comunităţi locale au primit de la Guvern 475 de milioane de lei pentru cheltuieli urgente din Fondul de rezervă. Aceste primării au rămas fără bani pentru că ele nu au primit sumele defalcate din TVA la ultima rectificare bugetară din luna august pe care a făcut-o guvernul PSD.

O altă ordonanţă de urgenţă adoptată ieri, a deblocat fonduri europene pentru construirea sistemului de alimentare cu apă şi a celui de canalizare acolo unde ele nu există în mediul rural.

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş a precizat că peste 600 de localităţi vor beneficia de fondurile europene pentru a încheia proiecte mai vechi în domeniul infrastructurii: 

Marcel Boloş: "Discutăm de 617 unităţi administrativ teritoriale şi peste 4 milioane de beneficiari ai serviciilor de apă şi canalizare, este vorba despre acele servicii care ne conduc la un alt standard de viaţă aliniat cu cel la nivel european. Valoarea proiectelor este de 4,2 miliarde de euro". 

Marcel Boloş a mai spus că ordonanţa de urgenţă adoptată prevede şi un mecanism care va face posibil ca fondurile europene neutilizate în anumite domenii să fie redirecţionate acolo unde există proiecte în listele de rezervă pentru programele operaţionale.

De asemenea, Executivul a mai aprobat şi ordonanţa de urgenţă privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea consumatorilor industriali din 15 domenii prin intermediul certificatelor de emisii de CO2. Ministrul Economiei, Virgil Popescu a precizat că astfel se creează premisele pentru o viitoare a reducere a emisiilor de dioxid de carbon.


Etichete GuvernCristina AnisieMarcel BolosVirgil PopescuFondul de rezervaemisii CO2rectificare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live