Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI CU SOARE (continuare) Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

17 Iulie 2020
Vizualizari: 549
Comentează add

Hotărâri luate în şedinţa de guvern

andrei-serban

Foto. Arhivă.

Guvernul a adoptat, în ședința desfășurat joi mai multe acte normative necesare implementării programului de relansare economică.


Miniștrii au adoptat în ședința de joi seară o hotărâre de guvern care prevede organizarea de cursuri de calificare digitală pentru angajații marilor companii, cât și pentru cei ai IMM-urilor.

O altă hotărâre de guvern aprobată prevede susținerea financiară pentru înființarea de întreprinderi în mediul rural.


Ionel Dancă, secretar general al Guvernului: Este vorba despre măsura de încurajare a antreprenoriatului rural, cu un buget total alocat de 200 de milioane de euro pentru înființarea de întreprinderi în mediul rural, pentru activități de procesare, distribuție, ambalare a produselor agricole. Valoarea granturilor în acest caz este cuprinsă între 40.000 și 100.000 de euro, în funcție de numărul de noi locuri de muncă create.


Reporter: Guvernul a mai adoptat și o ordonanță de urgență prin care se acordă un ajutor financiar pentru masa persoanelor în vârstă, care sunt defavorizate.


Marcel Boloș, ministrul fondurilor europene: Avem în vedere persoanele în vârstă de peste 75 de ani cu pensia până în 704 lei, urmează să beneficieze de acest tichet de masă pe suport electronic în valoare de 180 de lei pe luna. Din fonduri europene este Programul operațional și Fondul european de susținere a persoanelor dezavantajate. Noi încercăm prin negocierea cu Comisia ca această măsură să continue și în perioada următoare de programare.


Reporter: Tot joi seară a mai fost adoptată și o ordonanță de urgență care sprijină achiziționarea prin leasing de echipamente și utilaje de către IMM-uri și o hotărâre de guvern care alocă 150 de milioane de euro cu care vor fi sprijinite ideile noi de afaceri propuse de studenți.

(RS)


Etichete sedinta de guvernhotarari(RS)immougfonduri europenemarcel bolos

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live