Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 24 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

21 Iulie 2021
Vizualizari: 284
Comentează add

Ministerul Sănătăţii a prezentat, în cadrul întâlnirii, un raport privind capacitatea sistemului sanitar românesc, de a-i trata pe marii arşi.

Hotărâri adoptate în şedinţa de guvern

andrei-serban

Foto: Arhivă.

Guvernul va finanţa cu 7 milioane de lei Festivalul Internaţional de Teatru, de la Sibiu, şi cu 200.000 de lei Festivalul Astra Film, printr-o hotărâre pe care a adoptat-o în şedinţa de astăzi.

Tot astăzi, Ministerul Sănătăţii a prezentat, în cadrul întâlnirii, un raport privind capacitatea sistemului sanitar românesc, de a-i trata pe marii arşi.

În document se arată că se vor construi trei centre de mari arşi, la Bucureşti, Timişoara şi Târgu Mureş.

Secretarul de stat în ministerul de resort, Monica Althamer. Trei centre de mari arşi sunt în construcţie, printr-un program al Băncii Mondiale. Proiectele au fost aprobate, finanţarea este aprobată, vorbim un total de aproximativ 190 de milioane de euro pentru centrele care urmează să se construiească la Timişoara, Târgu Mureş şi Bucureşti - "Grigore Alexandrescu". Termenul de finalizare ar trebui să fie 2024, în această toamnă se stabilesc prin licitaţie constructorii.

Realizator: În raport se mai arată că anual se prezintă la camerele de gardă ale spitalelor aproximativ 10.000 de pacienţi cu arsuri, dintre care 1.400 - 1.500 au arsuri medii şi mari.

Secretarul de stat Monica Althamer a atras atenţia că acest număr este foarte mare chiar şi pentru ţări în care au loc conflicte armate - ne-a informat redactorul nostru Andrei Şerban.


Etichete ministerul sanatatiimarii arsimonica althamerguvernsedintahotarari(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live