Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Miercuri, 12 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Constanţa

1 Decembrie 2014
Vizualizari: 1311
Comentează add

Şi în Dobrogea, 1 Decembrie este sărbătorit alături de turci, tătari, ruşi, lipoveni, aromâni.

Hora Unirii, sărbătorită în Dobrogea

radio-romania-constanta

Ivan Patzaichin. Foto: Arhivă.

În Dobrogea s-a născut pianista Roxana Bajdechi, cea care şi-a învăţat prietenii din străinătate să gătească româneşte.

Și tot în Dobrogea, lipoveanul Ivan Patzaichin a creat canotca, o ambarcaţiune concepută chiar de sportiv pentru a admira Delta Dunării.

În Dobrogea, ne prindem în Hora Unirii, sub tricolor, toţi cei care trăim pe acest pământ, împreună, într-o diversitate de tradiţii istorice şi culturale, turci, tătari, ruşi, lipoveni, germani, greci, aromâni, bulgari, italieni, armeni, români.

Oameni care îşi ajută semenii în tăcere, schimbând destine, împlinind vieţi.

Tot timpul mai este ceva de adăugat, de iertat, de iubit, de învăţat. Iar dacă am fost plecaţi mai mult timp din ţară, la întoarcere am spus, fiecare dintre noi, "mai bine ca aici nicăieri nu este, cu munţii mei, cu brazii mei, cu marea mea, cu Dunărea mea, cu doina mea, cu plânsul meu, cu râsul meu, cu dorul meu".

Modele de conduită, de viaţă, de implicare sunt prezente în emisiunile Radio Constanta, fie şi de pe alte continente, cum este pianista Roxana Bajdechi, stabilită la Boston.

După concertele susţinute, şi-a învăţat prietenii din Japonia, Spania, Italia, Grecia sau America să gătească româneşte, să cânte colinde şi să transmită mai departe echilibrul şi armonia trăite într-o familie frumoasă din Constanţa.

"Am constatat de fiecare dată că românii nu se dau bătuţi. Sunt gata de luptă şi de a schimba lucrurile în bine. La Mulţi Ani, România!", a spus Roxana Bajdechi.

Cum să nu remarci din prima clipă modestia omului Ivan Patzaichin?

În faţa podiumului campionilor secolului XX, un lipovean autentic, care îşi petrece acum timpul promovând frumuseţile Deltei Dunării dintr-o canotcă, o combinaţie între canoe şi lotcă, o ambarcaţiune concepută chiar de sportiv.

"Sportul m-a purtat de-a lungului timpului în toate colţurile lumii, dar azi sunt aici, în cea mai frumoasă ţară de pe mapamond", a declarat Ivan Patzaichin.


Etichete Ziua Nationala 2014Stiri Sud-EstDobrogeaConstantaIvan PatzaichincanotcapianRoxana BajdechiDelta DUnariiHora Unirii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live