Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Vineri, 01 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dana Costea

10 Octombrie 2012
Vizualizari: 1794
Comentează add

Senatorii s-au reunit într-o şedinţă de plen cu ocazia comemorării Zilei Holocaustului la care a participat preşedintele Asociaţiei Evreilor Originari din România, Zeev Schwarz.

Holocaustul "trebuie amintit lumii"

dana-costea

Sedinţa specială a plenului Senatului pentru comemorarea victimelor Holocaustului din România. Foto: Agerpres.

"Avem datoria să amintim lumii ce a fost" - a apreciat preşedintele Asociaţiei Evreilor Originari din România, Zeev Schwarz, cu ocazia comemorării Zilei Holocaustului în ţara noastră.

Senatorii s-au reunit astăzi într-o şedinţă de plen comemorativă dedicată exprimării publice a compasiunii şi respectului în memoria victimelor Holocaustului din România.

Preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti, Aurel Vainer, a declarat că legislaţia care sancţionează antisemitismul trebuie perfecţionată.

"Apreciez foarte mult francheţea cu care discutăm această tragedie din anii războiului. Ceea ce e mai important, şi cred că aici avem cu toţii de lucrat, e în primul rând să perfecţionăm această legislaţie, dar în acelaşi timp trebuie să inducem în populaţia României ideea că Holocaustul a fost o tragedie umană, care n-are voie în niciun caz să se repete niciunde şi oricând", a declarat Aurel Vainer.

Preşedintele Traian Băsescu a precizat că istoria Holocaustului din ţara noastră trebuie asumată ca parte a istoriei naţionale.

Într-un mesaj transmis cu această ocazie, şeful statului a mulţumit membrilor comunităţii evreieşti pentru contribuţia originală la patrimoniul şi cultura română.


Etichete holocaustAurel VainerZeev Schwarzantisemitism

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live