Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE (continuare) Luni, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

13 Octombrie 2016
Vizualizari: 999
Comentează add

Cei trei lideri au discutat despre crearea condiţiilor necesare desfăşurării acestui summit în viitorul apropiat la Berlin.

Hollande, Merkel şi Putin au discutat pe tema conflictului din Ucraina

rador

Piaţa Maidan, Kiev - Ucraina   Foto: pixabay.com.

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, cancelarul Grermaniei, Angela Merkel, şi preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, au avut, miercuri, 12 octombrie, o convorbire telefonică, în cadrul căreia au discutat despre organizarea unei noi reuniuni în aşa-numitul "format Normandia", în vederea soluţionării conflictului din estul Ucrainei.

Conform agenţiei RADOR discuţia telefonică a fost anunţată de serviciul de presă al preşedintelui francez.

Ce trei lideri au discutat despre crearea condiţiilor necesare desfăşurării acestui summit în viitorul apropiat la Berlin. În opinia lui Hollande, Merkel şi Putin, o asemenea reuniune ar fi constructivă şi utilă pentru soluţionarea crizei din estul Ucrainei.

Însă cheia rezolvării crizei ucrainene rămâne aceeaşi: un proces durabl de încetare a ostilităţilor, accelerarea separării forţelor şi accesul liber al misiunii speciale de monitorizare a OSCE la frontiera cu Rusia, se mai arată în comunicatul citat de RADOR.

De asemenea, din punct de vedere politic, în Donbas este nevoie de organizarea alegerilor locale în cadrul Şi în conformitate cu legile din Ucraina şi standardele OSCE - mai notează preşedinţia franceză.


Etichete Francois HollandeAngela MerkelVladimir Putinformat NormandiaDonbas

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live