Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 04 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ghiţulete

8 August 2012
Vizualizari: 1721
Comentează add

Premierul Victor Ponta a anunţat că în toamnă Hidroelectriva va reveni la statutul juridic normal şi, în opinia sa ,"va fi mai puternică,curăţată de acele contracte care o afectau"

Hidroelectrica "va reveni la statutul său juridic normal"

dragos-ghitulete

Foto: arhivă Reuters.

Premierul Victor Ponta a anunţat miercuri într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria că Hidroelectrica va reveni în septembrie-octombrie la statutul său juridic normal.

"Am discutat, şi cred că aprecierile care au venit sunt importante pentru activitatea noastră  guvernamentală, situaţia de la Hidroelectrica, faptul că, deşi toate guvernele anterioare şi-au manifestat dorinţa de a opri contractele bilaterale, acele contracte cu băieţii deştepţi care prejudiciau grav interesele Hidroelectrica, ale statului român, ce distorsionau piaţa, suntem singurul Guvern care a avut curajul să ia măsuri şi, în formula juridică actuală, să ajungem la rezultatul dorit.

"A fost o decizie grea. Am înţeles supărarea şi repercusiunile, inclusiv politice şi mediatice, dar cred că am făcut bine şi cred că Hidroelectrica, când va reveni, în septembrie, octombrie, la statutul juridic normal va fi mult mai puternică, curăţată de acele contracte care o afectau şi, practic, va reprezenta pentru statul român un adevărat asset, un adevărat element pozitiv pe care îl deţine", a explicat premierul.

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, a intrat în insolvenţă în urmă cu două luni la solicitarea Consiliului de Administraţie.

Compania şi-a motivat cererea prin scăderea cifrei de afaceri şi creşterea datoriilor pe fondul unui management dezastruos şi al secetei din 2011.

În luna iunie, Tribunalul Bucureşti a aprobat cererea Hidroelectrica de a intra în insolvenţă.

Hidroelectrica a anunţat că a cerut insolvenţa din cauza secetei prelungite din ultima perioadă, care a avut ca efect diminuarea, anul trecut, a cifrei de afaceri cu 10%, a creşterii datoriilor pe termen scurt şi a pierderilor financiare înregistrate în ultima perioadă. 

Compania are un plan de reorganizare, la finalizarea căruia să iasă din procedura insolvenţei şi să îşi continue activitatea fără supravegherea autorităţii judecătoreşti. 

Hidroelectrica precizează, în acelaşi timp, că toate contractele vor fi continuate în condiţii de eficienţă, transparenţă şi legalitate.


Etichete Victor PontastatutHidroelectricadatoriiinsolvenţă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live