Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Răzvan Stancu

11 August 2012
Vizualizari: 4248
Comentează add

Ministrul economiei, Daniel Chiţoiu, spune că listarea la bursă a companiei Hidroelectrica va începe imediat după ieşirea din insolvenţă, la sfârşitul lunii viitoare.

Hidroelectrica "va fi listată la bursă"

razvan-stancu

Hidrocentrala Vidraru de pe râul Argeş. Foto: Agerpres Arhivă.

Ministrul economiei, Daniel Chiţoiu, susţine că până la 26 septembrie, când boardul FMI va analiza a şasea evaluare a acordului de tip preventiv, va fi lansată privatizarea majoritară a Oltchim şi listarea la Bursa de Valori Bucureşti a Transgaz.

Totodată, până la sfârşitul lunii septembrie, va fi introdus managementul privat la Electrica Furnizare şi Complexul Energetic Oltenia, iar până la sfârşitul anului, la Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Transgaz şi Romgaz.

După negocierile de sâmbătă, misiunea comună a FMI, Băncii Mondiale şi Comisiei Europene a salutat aprobarea bugetelor pe anul viitor la companiile din subordinea ministerului economiei şi reducerea substanţială a arieratelor - cu 0,75 puncte procentuale din PIB pentru companiile cu capital de stat.

Pentru companiile Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Romgaz şi Transgaz, termenul de implementare a managementului privat este sfârşitul anului 2012.

Ministrul economiei a precizat că au fost finalizate negocierile cu cele trei instituţii financiare internaţionale - FMI, CE şi BM - pe aria sa de responsabilitate, respectiv proiectul de scrisoare de intenţie şi memorandumul de înţelegere, iar FMI a fost de acord cu decalarea termenelor pentru privatizare şi managementul privat, considerând că întârzierile sunt justificate.

Potrivit lui Chiţoiu, experţii FMI au fost mulţumiţi de reforma în domeniul energetic şi al companiilor de stat, de extinderea platformei OPCOM pentru tranzacţionarea şi a gazelor naturale, şi au menţionat ca pe un rezultat deosebit reorganizarea prin insolvenţă a Hidroelectrica.

Starea Sistemului Energetic National, repartizarea in timp real pe surse de producere a energiei electrice. Sursa: Hidroelectrica.ro

Hidroelectrica a cerut intrarea în insolvenţă în iunie 2012

În luna iunie, Tribunalul Bucureşti a aprobat cererea Hidroelectrica de a intra în insolvenţă.

Hidroelectrica a anunţat că a cerut insolvenţa din cauza secetei prelungite din ultima perioadă, care a avut ca efect diminuarea, anul trecut, a cifrei de afaceri cu 10%, a creşterii datoriilor pe termen scurt şi a pierderilor financiare înregistrate în ultima perioadă. 

Compania are un plan de reorganizare, la finalizarea căruia să iasă din procedura insolvenţei şi să îşi continue activitatea fără supravegherea autorităţii judecătoreşti. 

Hidroelectrica precizează, în acelaşi timp, că toate contractele vor fi continuate în condiţii de eficienţă, transparenţă şi legalitate.


Situaţia financiară a S.C. Hidroelectrica S.A.pe anul 2011 (Bilanţ)

Etichete HidroelectricaFMIbursăfinanţe publiceNuclearoelectricaTransgaz

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live