Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Joi, 04 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bogdan Isopescu

15 Noiembrie 2019
Vizualizari: 993
Comentează add

Urmare a Ordonanței 114 și a unui proiect de ordin al ANRE, în luna ianuarie 2020, Hidrolectrica și Nuclearelectrica vor fi obligate să asigure la prețuri reglementate.

Hidroelectrica ar putea intra din nou în insolvenţă

bogdan-isopescu

  Microhidrocentrală în construcţie. Foto: captură youtube.com

Reprezentanţii Hidroelectrica atrag atenţia că societatea ar putea intra din nou în insolvenţă, din cauza normelor Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE).

Directorul Hidroelectrica, Bogdan Badea, spune că aceste reglementări pot genera situația în care compania ar putea fi obligată să cumpere energie scumpă din piață și să o vândă populației, la prețuri mai mici.

El declara vineri, 15 noiembrie, că urmare a Ordonanței 114 și a actualului proiect de ordin al ANRE, în luna ianuarie 2020, Hidrolectrica și Nuclearelectrica vor fi obligate să asigure la prețuri reglementate, deci sub cele ale pieței, consumul integral al populației.

Pentru luna februarie, acest procent se va păstra la cote aproape la fel de mari - 80%. Bogdan Badea afirmă că ar fi o povară prea mare și astfel, s-ar putea ajunge la supracontractare, exact motivul din cauza căruia compania a intrat în insolvență.

El spune că va ataca cu toate mijloacele legale acest ordin, inclusiv prin sesizarea Comisiei Europene. Pe de altă parte, directorul Hidroelectrica a menționat că și costurile de producție au crescut, odată cu decizia Apelor Române de a majora tariful pentru apă uzinată, cu 23%, fapt care majorează cheltuielile companiei cu aproximativ 80 de milioane de lei.


Etichete ANREHidroelectricaBogdan Badeapreţurienergiereglementare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live