Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MULTI-KULTI Vineri, 05 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

20 Mai 2020
Vizualizari: 765
Comentează add

HG privind starea de alertă este dezbătută și votată în Parlament

radiojurnal

  Foto: cdep.ro

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (20 mai, ora 15:00) - Realizator: Mihaela Mihai - Plenul Parlamentului se întrunește în această după-amiază pentru dezbatere și vot în privința hotărârii adoptate luni de guvern pentru instituirea stării de alertă. Documentul ar putea suferi modificări conform unor declarații politice din zilele trecute. Ședința este programată să înceapă la această oră. Detalii are. în direct. Amalia Bojescu. Bună ziua, Amalia!
 
Reporter: Bună ziua! Şedința nu a început încă, într-adevăr sunt câteva modificări pe care parlamentarii juriști le-au adus Hotărării de Guvern. Astfel, la propunerea PSD s-a decis ca pentru unitățile sanitare din subordinea autorităților locale, acestea să exercite atribuția de numire, suspendare și eliberare din funcție a persoanelor care ocupă funcții de conducere în cadrul acestor unități. Un alt amendament al social-democraților obligă guvernul să pună la dispoziția persoanelor defavorizate măști de protecție.
 
De asemenea, se menține carantina în clădirile, localitățile și zonele geografice stabilite prin ordine ale persoanelor legal îndreptățite, iar cetățenii care vin din străinătate vor intra în carantină sau izolare pentru o perioadă de 14 zile. Acest amendament aparține USR.
 
De asemenea, s-a modificat și articolul care prevede activitatea instituțiilor de cultură: muzee, cinematografe, librării, în sensul în care evenimentele culturale în aer liber și festivalurile publice și private pot avea loc în condițiile stabilite prin ordin comun al miniștrilor culturii și sănătății, un amendament propus de UDMR.
 
Liberalii critică modificările aduse acestei HG, iar PSD, care a anunțat că votează pentru starea de alertă, spune că amendarea actului normativ este posibilă în baza Legii-cadru adoptată de Parlament săptămâna trecută.
 
Sunt două formațiuni politice care au anunțat că nu votează starea  de alertă, este vorba de ALDE și PRO România.
 
(PH)

Etichete stare de alertaguvernparlament(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live