Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

20 Mai 2020
Vizualizari: 1359
Comentează add

HG privind starea de alertă a fost aprobată de Parlament

amalia-bojescu

   Foto cdep.ro

Largă majoritate în Parlament pentru aprobarea reglementărilor privind starea de alertă.
 
Au fost 372 de voturi pentru, 36 împotrivă și 6 abțineri.
 
Au fost stabilite și unele modificări față de textul Hotărârii de Guvern adoptaă luni, despre care are detalii acum, în direct, Amalia Bojescu. Bună ziua, Amalia!
 
Reporter: Bună ziua! Hotărârea de Guvern care instituie starea de alertă pe teritoriul României pentru 30 de zile a fost adoptată de parlamentari.
 
Forma guvernului a fost modificată în Comisiile juridice. Astfel, a fost introdusă prevederea ca Guvernul, prin Ministerul Sănătății, să pună la dispoziție autorităților publice locale necesarul de măști de protecție pentru familiile și persoanele defavorizate de pe raza unităților administrativ-teritoriale respective.
 
O altă prevedere introdusă este că autoritățile publice locale exercită atribuția de numire, suspendare și eliberare din funcție a persoanelor care ocupă funcții de conducere în cadrul unităților sanitare din subordinea lor, în condițiile legii.
 
În timpul dezbaterilor, liberalii au criticat modificările aduse acestei Hotărâri de Guvern, în schimb, cei de la PSD spuneau că amendarea documentului propus de guvern era necesară.
 
În favoarea documentului au votat parlamentarii PSD, PNL, UDMR, USR, PMP, iar cei de la ALDE și PRO România au votat împotrivă.
 
(PH)
 

Etichete Parlamenthotarare de guvernstare de alerta(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live