Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Duminică, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

10 Septembrie 2019
Vizualizari: 279
Comentează add

Israelul a informat Consiliul de Securitate al ONU despre Organizaţia teroristă Hezbollah care dezvoltă un program de rachete de precizie.

Hezbollah dezvoltă un program de rachete de precizie

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Israelul a informat Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite despre Organizaţia teroristă Hezbollah, finanţată şi înarmată de Iran, care dezvoltă un program de rachete de precizie. Armata israeliană a furnizat informaţii despre activităţile Hezbollah, iar ambasadorul Israelului la ONU încearcă să-i mobilizeze pe ceilalţi diplomaţi să le ceară reprezentanţilor guvernului de la Beirut să ia măsuri împotriva Hezbollah.
Corespondenţă din Ierusalim - Reporter: Dragoş Ciocîrlan - Într-o scrisoare adresată Consiliului de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite, misiunea diplomatică a Israelului avertizează asupra programului de rachete de precizie al Organizaţiei Hezbollah din Liban. Consiliul de Securitate a fost informat că Hezbollah operează în Valea Bekaa, un centru destinat producerii şi transformării rachetelor cu finanţare şi logistică iraniană. Din 2016, Teheranul şi Hezbollah şi-au concentrat eforturile pentru transformarea rachetelor existente în rachete ghidate de precizie. Hezbollah a înfiinţat în acest scop şi facilităţi la Beirut. Proiectul este supravegheat de Gărzile Revoluţiei Iraniene, sub îndrumarea lui Qasem Soleimani, comandantul Forţei Quds. Abasadorul Israelului la ONU, Danny Danon, a explicat activităţile defensive ale Israelului şi încearcă să mobilizeze alţi ambasadori de la Naţiunile Unite să solicite guvernului de la Beirut să ia măsuri împotriva programului Hezbollah de rachete de precizie. Analiştii comentează că Israelul ar pregăti un teren diplomatic pentru posibile operaţiuni militare împotriva Hezbollah.
 


Etichete HezbollahDragos Ciocirlan

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live