Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Joi, 16 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Constantin Paşol, Argeş

21 Decembrie 2013
Vizualizari: 1697
Comentează add

Helios şi conducătorul acestuia, şeful Serviciului Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu, au obţinut brevetul naţional francez pentru intervenţie în caz de avalanşă.

Helios, primul câine de intervenţie în caz de avalanşă, din ţară

constantin-pasol-arges

Câinele salvamont Helios. Foto: Constantin Paşol.

Helios, primul câine din România specializat în salvarea oamenilor pe munte în caz de avalanşă, a obţinut brevet în Franţa.

Atât Helios cât şi conducătorul acestuia, şeful Serviciului Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu, au obţinut brevetul naţional francez pentru intervenţie în avalanşă.

Echipa din Argeş a participat, între 2 şi 18 decembrie, la stagiul naţional de formare a unităţilor canine pentru intervenţie la avalanşă organizat de Asociaţia Naţionala pentru Studiul Zăpezii şi Avalanşelor (ANENA) aflată în subordinea Ministerului de Interne din Franţa, se precizează într-un comunicat al Serviciului Public Judeţean Salvamont Argeş.

Primul câine de avalanşă din România, a fost primit de salvatorii montani argeşeni în luna aprilie 2013, ca donaţie de la colegii lor din departamentul francez Savoia.

Este un câine din rasa Border Collie, care atunci când a ajuns în Argeş avea doar şapte luni.


Fotografia de grup de la ceremonia de brevetare din Franţa.

În judeţul Argeş se preconizează înfiinţarea primului nucleu de formare şi instruire canină pentru intervenţia în avalanşă, proiect realizat cu sprijinul salvatorilor montani din departamentul Savoia, se arată într-un comunicat al Consiliului Judeţean Argeş.


Etichete ştiri sudsalvamontcâinezăpadăArgeşavalanşămuntesalvareHelios

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live