Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Vineri, 30 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Atena Teognoste

2 Aprilie 2018
Vizualizari: 771
Comentează add

"10.000 de paşi pentru oraşul tău" e o campanie care-şi propune să facă 3 hărţi despre obstacolele de pe trotuare: pentru cei cu scaune rulante, nevăzători şi pietoni obişnuiţi.

Hărţi pietonale ale Bucureştiului pentru persoanele cu diverse deficienţe

atena-teognoste

 Foto: Daniela Mănuță

Bucureştenii sunt invitaţi de luni, 2 aprilie, să facă 10.000 de paşi pe zi nu doar pentru a se menţine în formă, ci şi pentru a ajuta la crearea unor hărţi despre cum se merge pe trotuarele din Capitală.

"10.000 de paşi pentru oraşul tău" e o campanie pornită de Asociaţia Optar, care-şi propune să facă trei hărţi despre obstacolele de pe trotuare. O hartă va fi destinată persoanelor în scaun rulant, alta celor cu probleme de vedere, iar a treia va fi generală, pentru toţi pietonii.

Obstacolele vor fi identificate de voluntarii care vor folosi o aplicaţie dezvoltată de cei de la asociaţie. 

"Am plecat de la cifra pe care o parcurge un om într-o zi obişnuită, iar 10 mii este numărul de paşi pe care un doctor îl recomandă, pentru a avea o viaţă activă, pentru a fi parcurşi zilnic. Plecând de la această cifră, noi vrem să facem o statistică a acestor trasee pietonale, să ştim, de exemplu, la câte şcoli se poate ajunge din imediata vecinătate în siguranţă, cu copilul. Pentru că dacă ştim sigur că nu se poate lucrul acesta, atunci e clar că trebuie să lucrăm în această parte şi să vedem de ce în perioada şcolară traficul este congestionat", a declarat Marian Ivan, preşedintele Optar. 

Asociaţia îşi propune să strângă, până la sfârşitul lunii viitoare, aproximativ 630 de voluntari.


Etichete Asociaţia OptarMarian Ivanprobleme de vederenevăzătoriscaune rulantehărţi. aplicaţii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live