Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DE LA Joi, 24 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Atena Teognoste

3 Iulie 2018
Vizualizari: 1747
Comentează add

Începând de duminică, 1 iulie, au intrat în vigoare noile tarife majorate privind utilizarea parcărilor publice în funcție de zona de parcare și intervalul orar.

Harta: Unde costă cel mai mult parcarea în Bucureşti

atena-teognoste

 Foto: Arhivă/Maria Măndiță.

Începând de duminică, 1 iulie, au intrat în vigoare noile tarife majorate privind utilizarea parcărilor publice în funcție de zona de parcare și intervalul orar. Potrivit Hotărârii Consiliului General, au fost instituite 3 zone de taxare.

Astfel, zona Zero cuprinde patru sub-zone ce cuprinde străzile în perimetrul de influență ale parcajelor de la Intercontinental, Universitate, Cocor și Unirii tariful este de 10 lei pe oră iar după două ore, se aplică o suprataxare, tariful urmând sa fie de 20 de lei pentru fiecare oră. 

Zona 1 va fi cuprinsă între zona zero și străzile cuprinse în inelul principal delimitat de strîzile: Piața Victoriei – bd. Iancu de Hunedoara – str. Polonă – str. Mihai Eminescu – str. Traian – str. Nerva Traian – bd. Gh. Sincai – str. Lanariei – Calea Serban Voda – bd. Marasesti – str. Mitropolit Nifon – bd. Libertatii – Calea 13 Septembrie – str. Izvor – str. B. P. Hasdeu – str. Vasile Parvan – str. Berzei – str. Buzesti – Piata Victoriei

Tariful va fi de 5 lei pe oră în intervalul orar 06.01-18.00 și 2,5 lei în intervalul orar 18.01 – 6.00. Și în acest caz, după intervalul maxim de parcare de 2 ore, se aplică masura suprataxarii la un nivel dublu pentru fiecare oră de depășire.

A doua zonă va fi cuprinsă între zona I și limita administrativă a orașului unde tariful în parcările publice va fi de 2,5 lei pe oră între orele 6.01-18.00 și 1,5 lei între 18.01 și 6.00 urmând ca după două ore să se aplice măsura suprataxării prin dublarea tarifului pentru fiecare oră.

Hotărârea Consiliului General prevede și sancțiuni pentru nerespectarea acestor prevederi prin blocarea sau deblocarea autovehiculelor, acest serviciu fiind stabilit la 200 de lei.

"Prin introducerea acestei măsuri, Bucurestiul se aliniază marilor capitale europene care au adoptat un tarif mai mare pentru parcarea în zona centrală, cu scopul de a reduce traficul, și implicit poluarea, dar și pentru a promova transportul public și transportul alternativ. De asemenea, prin implementarea acestei măsuri, va fi eliberată banda 1 de circulație, iar accesul în instituții publice, precum unități de învățămant și spitale, va fi mai facil", se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Capitalei.

Vă prezentăm două din cele 4 sub-zone, unde parcarea este 10 lei pe oră în primele două ore după care se aplică dublarea tarifului pentru fiecare oră.


Etichete parcaretarifebucuresti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live