Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 04 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Vlad Drăghicescu, Bonn

1 Aprilie 2019
Vizualizari: 669
Comentează add

În faţa a 2.500 de invitaţi, cancelarul german, Angela Merkel, a deschis aseară, unul dintre cele mai mari târguri dedicate electrotehnicii, automatizării şi construcţiei de maşini

Hannover Messe 2019- cel mai influent eveniment de tehnologie industrială

vlad-draghicescu-bonn

  

Ca platformă inovatoare pentru procesele de producţie interconectate, Hannover Messe, cel mai influent eveniment de tehnologie industrială din lume, se concentrează anul acesta pe implicarea şi efectele inteligenţei artificiale asupra industriei. Motto-ul expoziţiei este sugestiv: "Industrial intelligence".

Premisa aşa-numitei industrii 4.0 este utilizarea noului standard mobil super rapid 5G care permite, între altele: funcţionarea maşinilor autonome transferul de date în timp real şi interconectarea roboţilor.

Între 1 şi 5 aprilie sunt aşteptaţi la Hanovra aproximativ 6.500 de expozanţi din 75 de ţări, precum şi 200.000 de vizitatori care vor avea ocazia să facă o incursiune în lumea, nu foarte îndepărtată, în care roboţii vor prelua tot mai multe sarcini asumate momentan de oameni.

Datorită transmiterii rapide a datelor, noul standard de comunicaţii mobile permite noi metode de producţie care completează şi revoluţionează linia de asamblare cu platforme mobile. 

Deşi procesele repetitive sunt executate mai bine de roboţi, oamenii vor rămâne elementul central al noii industrii, spun mulţi specialişti, în timp ce alţii se tem că procesul de digitalizare, mai ales dacă va fi lipsit de principii etice, va duce la dezintegrarea societăţii.

Anul acesta, ţara parteneră a Hannover Messe este Suedia care, cu 160 de companii, ocupă locul patru în clasamentul expozanţilor străini, surclasând Statele Unite. Numărul unu este China, înaintea Italiei şi Turciei. Potrivit Camerei de Comerţ germano-suedeze, Germania este cel mai mare partener comercial al Suediei. Aproximativ 20% din totalul mărfurilor importate în Suedia provin din Germania, în 2017 valoarea lor totală fiind de 24,4 miliarde de euro.

Expoziţia, considerată punctul central al revoluţiei industriale, a fost deschisă aseară de cancelarul german, Angela Merkel şi premierul suedez, Stefan Löfven. De astăzi, la târg, sunt aşteptate şi alte personalităţi politice din Germania. 


Etichete Angela MerkelHannover Messe5GHanovraIndustrial intelligenceStefan Löfven

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live